Yiyecekleri daha uzun süre taze tutmanın ve doğru saklamanın 15 püf noktası
Bir hafta önce satın aldığınız yiyecekleri taze tutmakta zorlanıyor, her seferinde çürümüş ve solmuş olarak buluyorsanız onları doğru saklamıyorsunuz demektir. Sizin için en çok satın alınan ve yanlış saklanan yiyecekleri bir araya getirdik. Peki, satın aldığınız yiyecekleri daha uzun süre nasıl taze tutabilirsiniz? İşte yiyecekleri daha uzun süre taze tutmanın ve doğru saklamanın 15 püf noktası... PEMBENAR ÖZEL
1

Taze otları taze tutmak için...
Taze otların buzdolabında ömrü neredeyse çok kısadır.Ancak onları daha uzun süre taze tutmanın 2 yolunusizinle paylaşıyoruz. İlk olarak onlara bir bitki gibi davranmayı ihmal etmeyin. Bir bardağı suyla doldurun ve taze otlarınızı bu suya batırın. Bu şekilde buzdolabında saklayarak 3-4 gün daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
2

Eğer onları 4 günden fazla taze tutmak istiyorsanız, buzkalıplarına erimiş tereyağını bölüştürün. Her bir kutuyaotları doğrayıp yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında sağlayarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
3

Lahanayı daha uzun süre taze tutmak için...
Lahanayı saklarken en sık yapılan hatalardan biri de plastik torbanın içinde tutmak. Bunun yerine lahanayı buzdolabının raf kısmında, plastik torba olmadan saklayın. Bu şekilde 2 haftaya kadar daha çıtır ve taze kalacaktır.
4

Marul ve ıspanağı taze tutmak için...
Ispanak ve marulları saklamadan önce iyice yıkamanız gerekir. Soğuk suyla yıkayın ve kağıt havlularla kaplı cam kaselere yerleştirin. Üzerini kuru bir bezle örtün ve buzdolabında saklayın. Bu yöntem salata yaparken hem çok pratik olacak hem de daha taze kalmalarını sağlayacak.
5

Soğanı saklamak için...
Soğanı buzdolabında saklamak nem vermesi nedeniyleçürümelerine sebep olacaktır. Bu yüzden soğanları mutlak bir tel sepet içerisinde tutun. Bu şekilde aylarca taze kalacaktır. Ayrıca soğanları patatesle sakın saklamayın, hızlı çürümesine neden olursunuz.
6

Peyniri taze tutmak için...
Plastik kaplar peynir ürünleri için oldukça sakıncalıdır.Bunun yerine peyniri açtıktan sonra balmumu veya parşömen kağıdına sarın, daha sonra plastik bir torbaya koyun. Böylece çabuk bozulmasını engelleyeceksiniz.
7

Ekmeği taze tutmak için...
Plastik kutular, ambalajlar ve torbalar ekmekleri saklamak için kötü seçeneklerdir. Bunun için en iyi yol, temiz bir mutfak havlusu ile ekmeği sarıp, ekmek sepetine ya da migrodalgaya koyun. Bu yöntem aynı zamanda ekmeklerinizin yumuşak kalmasına da yardımcı olur.
8

Havuçları saklamak için...
Havuçların daha taze kalmasını istiyorsanız, satın aldığınız da üst saplarını mutlaka kesin. Eğer saplarıyla saklarsanız, tüm besin ve nemini kaybedecektir. Plastik torbalarda saklamaktan kaçının ve sadece buzdolabı çekmecesinde saklayın.
9

Mantarları taze tutmak için...
Plastik bir kabın içinde aldığınız mantarları hemen çıkartın. Üzerindeki pislikleri iyice yıkayın ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra kağıt havlulara sarın ve kağıttorbaya koyun. Kullanana kadar buzdolabında saklayın.
10

Pastırmayı saklamak için...
Pastırmayı orjinal ambalajından çıkardıktan sonra geri koymayın. Bunu yaparsanız bakteri oluşturma şansı çok yüksek olacaktır. Bunun yerine pastırmayı hava geçirmez bir kapta veya iyice sarılmış, kapalı bir plastik torbada dondurun. Pastırmayı vakumlayın ve buzdolabında veya donduruca da tutun. Son olarak buzdolabında da hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.
11

Eti dondurmadan taze tutmak için...
Eti dondurmak istemiyorsanız ve kısa sürede pişirmeyi planlıyorsanız bunun için size kolay bir yöntemden bahsedeceğiz. Plastik bir kabın için zeytinyağı ile doldurun ve eti içerisine yerleştirin. Zeytinyağı eti koruyacak ve aynı zamanda daha lezzetli hale getirecektir. Ayrıca etleriniz bu sayede marine olacaktır. Ancak bu yöntem eti sadece 3 güne kadar taze tutar.
12

Beyaz peyniri veya koyun peynirini salamurada saklamak için...
Beyaz peynir, keçi peyniri veya koyun peyniri çabuk bozulan peynirler arasında. Eğer fazla aldıysanız onları kolay bir karışımda saklayabilirsiniz. Bunun için 4 su bardağı su ve 3,5 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın. Peyniri plastik bir kaba koyun ve salamura suyu üzerine kapatacak kadar ekleyin. Kullanmadan önce peyniri soğuk su altında durulayın.
13

Limonları bir ay boyunca taze tutmak için...
Limonları buzdolabında plastik torbanın içinde saklayın. Bu şekilde, bir aya kadar taze kalacaktır. Onları üst üste sakın koymayın. Ayrıca oda sıcaklığında tutarsanız, sadece 1 hafta boyunca taze kalacaklarını unutmayın.
14

Pırasayı taze tutmak için...
Pırasayı toprağa gömerek hem köklenmesini hem de taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Eğer onları gömebileceğiniz bir bahçeniz yoksa bunun yerine bir tencere kullanın. Pırasayı kullanmadan önce iyice yıkayın ve ilk katmanını soyun. Tencerenin içine yerleştirin. Tencereyi soğuk ve karanlık bir yerde saklayın.
15

Muzu taze tutmak için...
Muz da çabuk bozulan ve kararmaya başlayan meyvelerden biri. Muz saplarını plastik sargı ile sararak taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem çok basitgörünse de, işe yaradığını görünce çok şaşıracaksınız. Böylece olgunlaşma süreci uzayacaktır.
16
