Yılbaşı için likör tarifleri
Yılbaşı gecesi için likörlerinizi evinizde hazırlayabilirsiniz. İşte pratik likör tarifleri…
1

Ahududu likörü
MalzemelerYarım kg ahududu10 g amber250 g toz şeker250 g etil alkol1,5 lt içme suyuÇubuk tarçınMuskatKaranfilKakuleYapılışı:Ahududu iyice yıkanır. Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza konur. Alkol ve baharatlar ilave edilir. Şeker, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edilir ve ağzı sıkıca kapatılır. Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklanır. Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edilir
2

Çilek Likörü
Malzemeler:4 su bardağı cinYarım kg çilekHindistancevizi rendesiYapılışı:Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin.Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbent vasıtası ile süzün. Tülbentin üzerinde kalanı atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.
3

Kahve likörü:
MalzemelerBir şise votka250 Gr. çekilmiş kahveTarifi:Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır.Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır.Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur.İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir.
4

Kavun Likörü
Malzemeler: 1 adet kavunPaket vanilyaBal1 litre romÇubuk tarçınHazırlanış: Kavunları kabuklarıyla beraber ince ince doğrayın. Büyükçe bir kavanoza kavunları, tarçını ve rumu koyun. Günde 1 kez çalkalamak sureti ile 2 hafta bekletin. Süzdüğünüz karışıma balı katın eritin ve şişeleyip buzdolabında saklayın. Soğuk olarak servis yapın.
5

Limon likörü:
10 adet limon1,5 kg toz şeker2,5 lt su3 su bardağı votka10 adet karanfilYapılışı:Limonlar fırçalanarak yıkanır. Kabukları incecik soyulur. Limonların suyu sıkılır. Büyük bir kabın içerisine kabuklar, limon suyu ve karanfiller koyulur. Karışımın üzerine 1 su bardağı şeker eklenir ve kapatılır. 3 gün sonra, kalan şeker ve 2 litre su yarım limon ile kaynatılır. Soğutulup limonların üzerine dökülür. Üzerine votka eklenir ve karıştırılır. 2 ay sonra likörünüz kullanıma hazırdır.
6

Muz likörü:
Malzemeler:500Gram Muz2 Su Bardağı toz şeker1 şişe votka 2 su bardağı SuLimon SuyuYapılışı:Muzları ayıklayıp kabuklarını soyun ve dilimleyerek cam kavanoza doldurun. Üzerine alkolu ilave ederek, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Bu şekilde güneş görmeyen bir yerde bir hafta bekletin. Şeker, su ve 1/4 limon suyunu kaynatarak koyu bir şurup hazırlayın. Şurup soğuduktan sonra, muzlu alkolün içersine katıp iyice karıştırın. İki veya üç kere, ince tülbentten süzerek şişelere doldurun. Şişenin ağzını iyice kapatın ve arzu ettiğinizde servis yapın.
7

Malzemeler:
Nane2 tatlı kaşığı anason Kişniş 10 su bardağı alkolŞurubu için 2 kg şeker1,5 lt suYapılışı: Nane yaprakları, anason ve kişnişi 8 gün alkolde büyük bir kavanozda bekletin. Karışımı süzün, su ve şekerle hazırladığınız şuruptan her bir litre süzülmüş liköre 145 ml ilave ederek şişeleyin. Soğuk olarak servis yapın.
8

Nar likörü
Malzemeler:1 kg nar500 gr şeker400 ml saf alkolKaranfilÇubuk tarçın5 su bardağı suYapılışı:Narları ovalayarak yıkayın ve süzülmesi için süzgeçe alın. Tüm narları enine 2 parçaya bölün. Kabuğuna hafif çizik atıp elle bölmeniz gerekiyor. Parçaladığınız narları kavanoza yerleştirin. Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin. Son olarak çubuk tarçınları ve karanfilleri koyarak kavanozun ağzını sıkıca kapatarak 1-2 dakika çalkalayın. Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzerek servis yapın.
9

Portakal likörü
Malzemeler:2 kg portakal500 ml votka2 su bardağı toz şeker3 su bardağı su Çubuk tarçınKaranfilYapılışı:Portakalları ovalayarak yıkayın ve süzülmesi için süzgeçe alın. Tüm portakalları enine 2 parçaya bölün. Dilimlediğiniz portakalları kavanoza yerleştirin. Üzerine alkolü, şekeri ve suyu ekleyin. Son olarak çubuk tarçınları ve karanfilleri koyarak kavanozun ağzını sıkıca kapatarak 1-2 dakika çalkalayın. Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzerek servis yapın.
10

Üzüm likörü
Malzemeler:Yarım kg sultaniye üzüm,1 salkım kara üzüm,1 çay bardağı toz şeker,1 fincan votka,1 fincan kanyak,1 lt su,Tane karanfil,Kakule,Kalem tarçınYapılışı:Üzümleri yıkayıp cam kavanoz veya şişeye yerleştirin. Baharatları ekleyin. Şeker ve suyu karıştırarak ocak üzerinde eritin, ılık olarak şişeye ekleyin. Şişe sonuna kadar dolmasın.3 hafta boyunca arada çalkalayarak bekletin. Asit yükselince kapak atabilir; endişe etmeyin.3 hafta sonra ince bir süzgüden geçirip tekrar beklemeye alın. 2 günde bir ince bir tülbentten süzün.Yaklaşık 10 gün sonra votka ve kanyak ekleyip 1 hafta daha bekletin.
11

Vişne likörü
Malzemeler:1 kg vişneYarım kg şeker1 adet konyakÇubuk tarçınYapılışı:Vişne, şeker ve tarçını kat kat döşeyerek kavanoza diziyorsunuz. Bir hafta boyunca ağzı kapalı şekilde arada çalkalayarak bu karışımı güneşte bekletiyorsunuz.Bir haftanın sonunda konyağı da üzerine ilave edip ağzını kapatıyor ve 3 ay karanlık bir yerde bekletiyorsunuz. Bekleme süresi biraz uzun ama gerçekten de çok lezzetli bir likör.3 ayın sonunda süzerek şık bir şişeye doldurabilir, ikram ederken yanında vişnelerinden de sunabilir ya da vişneleri keklerinizde kullanabilirsiniz.
12
