Yenebilen böcekler!
Bir çoğumuzun bakmaya bile tahammül edemedi böcekler yeniyor desek... İşte yemek tabaklarındaki böcekler!
1

Kırkayak:
Genellikle Doğu Amerika'da yaygın olan kırkayakları yiyenler çok lezzetli olduğunu söylüyor. Farklı türleri Japonya, Tayland ve Malezya gibi birçok Asya ülkesinde, yenilirler.
2

Hamam böceği:
Evet sokakta, parkta hatta bazen evde bile rastladığımız bahar mevsiminde ortaya çıkan hamam böcekleri yenebilir. Sanılanın aksine hamam böcekleri taze meyve ve sebze ile beslendikleri için temiz ve lezzetli böcekler(miş). Kızarmış, sote veya haşlanmış halleriyle yağlı tavuğa benzer bir tat olarak adlandırılıyor.
3

Çekirge:
Meksika'da oldukça sık tüketilen bir atıştırmalık. Protein ve kalsiyum deposu lezzetli bir yemek olan çekirge kavrularak yeniyor.
4

Un kurdu:
Un fabrikalarında, çuvallarında, pastanelerde sıklıkla karşılaşılan unkurdunu tamaklara koymanın bir çok çeşidi var. Sotesı, kavurması, haşlaması ve kızartması severe tüketiliyor. Karidesi andıran bir tadı var.
5

İpek böceği:
Kore'nin en popüler yemeği. Proteian bakımından zengin olması da sevilmesinde oldukça etkili.
6

Tarantula:
Kulağa çok hoş gelmediğinin farkındayız ancak özellikle uzak doğuda ve Kamboçya'da çok popüler bir yemek. Protein değerleri çok yüksek. Yengece benzer bir tadı var.
7
