Yemekleri anında lezzetlendiren kajun baharatının sırrını açıklıyoruz!
Yemeklerin olmazsa olmazı baharatlar, lezzet açısından tüm dünya mutfakları tarafından tercih ediliyor. Özellikle Amerika'da yemekleri adeta bir lezzet şölenine dönüştüren kajun baharatını sizinle paylaşıyoruz. Bu baharat patateslere çok yakıştığı için ülkemizde patates baharatı olarak da anılıyor. İçerisinde ise sayısız baharat türü mevcut! Peki, kajun baharatı tam olarak nedir? Evde nasıl hazırlanır? Hangi yemeklere yakışır?
1

Kajun baharatı nedir?
Kajun baharatı diğer bir adıyla patates baharatı Amerika başta olmak üzere neredeyse tüm ülkelerin mutfağında yer alan çok lezzetli bir baharat türü. Özellikle patateslere çok yakıştığı için ülkemizde patates baharatı olarak isimlendiriliyor.
2

Bu baharat karışımının içerisinde neredeyse tüm yemeklerde kullanılan baharatlar mevcut. Köri baharatına benzeyen lezzetiyle herkesin çok seveceği kajun baharatını evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte kajun baharatı için gerekli olan malzemeler...
3

Malzemeler:
2 yemek kaşığı kuru kekik, 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1,5 yemek kaşığı kimyon, 2,5 yemek kaşığı sarımsak tozu2 yemek kaşığı soğan tozu, 5 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı acı pul biber ve 1,5 çay kaşığı tuz.
4

Nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri bir kabın içerisine aktarın ve karıştırın. Oluşan kajun baharatınızı kavanozun içine koyun ve kapağını sıkıca kapatın. Bu süreçte hava almamasına dikkat edin. Kuru ve serin bir yerde saklayın.
5

İçerisine ıslak kaşık ve başka bir ürün değdirmemeye dikkat edin. Eğer tamamen toz bir hale gelmesini istiyorsanız blenderdan geçirip kullanabilirsiniz. Peki, kajun baharatı nerelerde kullanılır?
6

En çok patatese yakışıyor!
Kajun baharatının en çok kullanıldığı sebzelerin başında patates geliyor. Özellikle kızarmış ve fırınlanmış patateslere bu baharat çok yakışacaktır. Patateslerin üzerinde baharatların güzelce yapışması için zeytinyağı ilave etmeyi de ihmal etmeyin.
7

Sosları tatlandırın
Kajun baharatını soslara ekleyip, lezzeti iki katına çıkarabilirsiniz. Böylece soslara hafif acılı ve baharatlı bir tat katabilirsiniz.
8

Fırınlanmış veya kızartılmış sebzeler
Kızartılmış ya da fırınlanmış sebzelere pişirme işleminden önce kajun baharatı ekleyebilirsiniz. Emin olun sebze tüketiminizi artıracak!
9

Salata
Salatanızda farklı bir tat ve sos istiyorsanız kajun baharatını mutlaka ekleyin.
10

Et ve tavuk
Tüm bunların dışında kajun baharatı özellikle et marinasyonlarında sürekli kullanılan bir lezzet. Özellikle kırmızı et ve tavuk etine çok yakışıyor. Mutlaka ekleyin.
11
