Yaz meyve ve sebzeleri nasıl seçilmeli?
Yaz mevsimindeki meyve sebzeleri hemen hemen herkes sever. Ancak pazardan ve maketten alınan meyve, sebzeler tadına baktığımızda bazen hayal kırıklığına uğramanıza neden olabilir. Sizde aldığınız sebze ve meyvelerin tatsız olduğunu düşünüyorsanız vereceğimiz püf noktalara dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.
1

Sizde yaz meyve ve sebzelerinden tat alamayanlardansanız bu ürünleri seçerken bir takım hatalara düşüyorsanız demektir. Ancak birazdan vereceğimiz basit püf noktalarından sonra şeker gibi meyveler, tazecik sebzeler yiyebileceksiniz. İşte yaz meyve sebzeleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler…Karpuz
Karpuz ele alındığında ağır olmalı ve kabuğu aynalı, parlak olmalı. Karpuzun çehresi sararmış olmamalı. Sararmış karpuz güneşte çok kalmış ve çürümeye yüz tutmuştur.
2

Kavun
Kavun da karpuz gibi ele alındığında ağır ve kabuğu parlak olmalı. Kavun, karpuzun aksine bekledikçe daha çok ağırlaşır ve tadı güzelleşir.
3

Domates
Domates seçerken ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih etmeli. En lezzetli domates güneşte olgunlaşan ve yazın toplanan domatestir. Olgun ve iyi olan domatesin tepe kısmı çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.
4

Üzüm
Üzümün sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı, siyah üzüm ise simsiyah olmalı. Eğer aldığınız üzümün sapı yeşil değilse o üzüm taze değildir.
5
