Kayseri Yağlama tarifi ve malzemeleri! Evde kolay Yağlama nasıl yapılır?
Yağlama tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kayseri'ye özgü yöresel lezzetlerden biri olan Yağlama nasıl yapılır sorusu arama motoru üzerinden sıkça araştırılıyor. Yağlama için bir iç harç hazırlandıktan sonra açılan hamur yufkaları pişiriliyor. Yufkalar özenle hazırlanan iç harcının yağına bulandıktan sonra bir tabağa alınır ve iç harç üzerine dökülür. İstediğiniz kadar yufkayı ve üzerine iç harcı ekledikten sonra üzerine sarımsaklı veya normal yoğurt dökerek afiyetle yiyebilirsiniz. İşte Kolay yağlama tarifi...
1

Kayseri Yağlaması nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelecek olan MasterChef yarışmasında kaptanlık oyununda şefler Kayseri Yağlaması yapılmasını isteyecek. MasterChef yarışmasını sürekli olarak takip eden izleyiciler Kayseri Yağlaması nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. En güzel Kayseri Yağlamasını yapmayı başaran isim bu hafta MasterChef'te Mavi takım kaptanlığını üstlenecek. Peki Kayseri Yağlaması nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?
2

HAMURU İÇİN MALZEMELER
4 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı toz şeker
3

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER
350 gram kıyma3 adet rendelenmiş domates1,5 yemek kaşığı domates salçası1 adet soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1/2 su bardağı su
4

YAĞLAMA NASIL YAPILIR?
İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kabin içerisine ılık sütü ve suyu katıp mayayı çatalla eziyoruz. İçine sıvı yağ, şeker ve tuzu da katıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu katıp kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Ve mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.Hamur dinlenirken kıymalı harcımızı hazırlıyoruz. Kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Kıyma piştikten sonra içine tereyağı ve sıvı yağını katıyoruz ve küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak, biberleri ve domatesi katıp pişiriyoruz. Sonra içine domates ve biber salçasını katıyoruz. 1 çay bardağı suyu ve baharatları da katıp pişirmeye devam ediyoruz. Harcımız sulu bir harç olmalı.
5
