HaberlerDiyet YemekleriYaban mersinli vegan cheesecake tarifiYaban mersinli vegan cheesecake tarifiPişirmeden hazırlanan oldukça pratik ve sağlıklı, yaban mersinli vegan cheesecake tarifi...1 Yaban mersinli vegan cheesecake malzemeleri: Tabanı:1/2 bardak hurma1/2 bardak bademBir tutam tuzKreması:3/4 bardak kaju2 kaşık limon suyu1 limon kabuğu rendesi3 kaşık hindistan cevizi yağı1/3 hindistan cevizi sütü1-3 kaşık akçaağaç şurubu1/4 bardak yaban mersiniÜzerine:Yaban mersini tozuTaze yaban mersiniHindistan ceviziYenebilir çiçek2 Yaban mersinli vegan cheesecake yapılışı: Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları 15 dakika sıcak suda bekletin. Sudan çıkarıp kurutun. Bademleri blendıra atıp parçalayın. Hurma ve tuzu da ekleyip macun haline gelene kadar karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba boşaltıp buzdolabına atın.3 Kremasını hazırlamak için bütün krema malzemelerini blendıra atıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Kremayı da kek kalıbına boşalttıktan sonra streç filmle sarıp 4 saat daha buzdolabında bekletin.4 Buzdolabından çıkarınca 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Üzerine yaban mersini tozu döküp diğer malzemelerle süsleyin.Afiyet olsun!5 6