Ramazan ayının gelmesiyle birlikte değişen beslenme alışkanlıkları doğrultusunda uzmanlar bilinçli yeme davranışına dikkat çekiyor. Yeme sıklığının ve sıvı tüketiminin azaldığı ramazan ayı için Gastronomi ve Mutfaklar Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Shipman, iftarda ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmasını tavsiye ederek tam tahıllı ekmek, esmer pirinç ve yulaf ezmesinin, protein kaynağı olarak süt, yoğurt, yumurta ve kuruyemişlerin, sağlıklı yağ kaynağı olarak ise kabuklu yemişlerin ve zeytinin öğünlere dahil edilmesi gerektiğini söylüyor. Beslenme önerilerini paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Dilistan Shipman, ramazan ayında sofralara lezzet katacak özel tarif reçetelerini de sıraladı.