Tam buğday unlu ramazan pidesi tarifi
İftar sofralarının sıcacık lezzeti ramazan pidesi, ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu evde tam buğday unuyla hazırlayabileceğiniz lezzetli pide tarifi paylaştı.
1

Malzemeler:
3 su bardağı tam buğday unu,
1/2 paket kuru maya,
Aldığı kadar ılık su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığının ucuyla tuz,
1 yemek kaşığı sıvı yağ.
2

Üzeri için:
1 yemek kaşığı su,
2-3 adet yumurta sarısı,
Çörek otu veya susam
3

Yapılışı:
Unu eleyip bir kabın içine alalım. Üzerine mayayı, şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyalım. Ilık suyu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru hafif un serptiğimiz tezgahta kıvamını alana kadar 10-15 dakika kadar yoğuralım
5

Klasik pide görünümünü elde edecek şekilde bıçak yardımıyla şekil verelim. Bir kaseye yumurta sarısını ve suyu koyup çırpalım. Sonra pide hamurunun üzerine fırça ile yumurta sarısını sürelim. Daha sonra pidelerin üzerine çörek otu veya susam serpelim.
6
