Haberlerİçecek TarifleriSerinletici meyveli limonata tarifleriSerinletici meyveli limonata tarifleriİçerdiği C vitaminiyle oldukça sağlıklı olmasının yanısıra limonata, yazın sıcak günlerinde serinletici etkisiyle çok tercih ettiğimiz içeceklerden. Limonata severlere birbirinden lezzetlli ve serinletici meyveli limonata tarifleri...1 Ananaslı limonata Bu limonatayı hazırlamak için ihtiyacınız olan sadece 600 ml soğuk ananas suyu, 60 ml limon suyu ve 300 ml su. Bu üç malzemeyi karıştırıp soğuması için buzdolabına alın. İçmeden önce tekrar karıştırın.2 Yaban mersinli limonata Malzemeler: 1 ½ bardak yaban mersini, 2 bardak mayer limonu suyu, 5-6 reyhan yaprağı, 1 bardak şeker, 1 bardak sıcak su. İlk olarak su ve şekeri karıştırıp bir şurup haline getirin. Yaban mersini ile birlikte blendera çekip bir tülbentle süzerek yaban mersini posasından kurtulun. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırdıktan sonra sürahiye alın, soğutun. Reyhan ve limonla süsleyin.3 Naneli limonata Malzemeler: 1 bardak taze nane yaprağı, 1 bardak şerbet, 1 bardak taze sıkılmış limon suyu, 6 bardak soğuk su, 2 bardak maden suyu ve limon dilimleri. Şerbet ve nane yapraklarını sürahiye alın. Tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra limon suyu ve soğuk su ekleyin. Servis ederken buz, maden suyu ve limon dilimleriyle süsleyin.4 Çilekli limonata Malzemeler: 2 bardak doğranmış çilek, 1/2 bardak taze sıkılmış limon suyu, 4 bardak soğuk su, 3 1/2 kaşık tatlandırıcı. Çilek, tatlandırıcı ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendera çekin. Diğer malzemelerle karıştırıp soğumaya bırakın. Servis etmeden önce yine karıştırın.5 Hindistan cevizli limonata Malzemeler: 2 litre hindistan cevizi suyu, 1 bardak limon suyu, 1/3 bardak zencefil rendesi, 1/2 bardak hindistan cevizi nektarı, 1 bardak buz, limon dilimleri ve nane yaprağı. Hindistan cevizi suyu, limon suyu, zencefil ve hindistan cevizi nektarını sürahiye alın. Limon dilimleri ve nane yaprağı ekleyin. Soğuması için buzdolabına alın.6 Lavantalı limonata Malzemeler: 1 bardak su, 1 bardak şeker, 2 damla lavanta yağı, 10 dal lavanta, 1 bardak limon suyu ve 3 bardak maden suyu. Tek yapmanız gereken bütün malzemeleri karıştırıp soğutmak.7 Karpuzlu limonata Malzemeler: 3 bardak küp küp kesilmiş karpuz, 1-2 bardak su, 2 kaşık limon suyu ve şeker. Karpuzu blendera çekin. Su, şeker ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Gerekirse süzün. Buz ve karpuz dilimleriyle servis edin.8 Pembe limonata Malzemeler: 7-8 taze sıkılmış limonun suyu, 1 bardak ahududu, 7 bardak su, 3-4 çay kaşığı stevya, süslemek için limon dilimi ve taze biberiye. Limon suyunu sürahiye alın. Ahududuyu blenderdan geçirdikten sonra süzerek sürahiye alın. Su ve stevya ekleyip karıştırın. Sürahiyi soğuması için buzdolabına alın. Limon dilimi ve biberiyeyle süsleyin.9 Ahududulu limonata Malzemeler: İrice doğranmış 3 limon, 200 gram dondurulmuş ahududu, 125 gram pudra şekeri, 400 ml su, maden suyu. Limon, ahududu, şeker ve suyu blenderdan geçirerek püre haline getirin. Bir süzgece alıp çıkarabildiğiniz kadar suyunu çıkarın. 1'e 2 olacak şekilde limonatayla maden suyunu karıştırarak servis edin.10 Şeftalili limonata Malzemeler: 4 dilimlenmiş şeftali, 3 dilimlenmiş limon, 1 büyük bardak ahududulu limonata, 1 bardak maden suyu, 3 limonun suyu ve buz. Şeftali ve limon dilimlerini sürahiye alıp tahta kaşıkla ezebileceğiniz kadar ezin. Limonata, limon suyu ve maden suyu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bozdolabına atıp soğutun.meyveli limonata tarifleriserinletici limonata tarifilimonata nasıl yapılırserinletici içecek tarifleri