Sakin olun! Tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmak için 6 farklı yöntemi açıklıyoruz
Yemeklerdeki tuz miktarını ayarlarken zorluk yaşayabilirsiniz. Fazla tuz miktarı yemeğin tadını değiştirdiği gibi çöpe atılmasına da neden oluyor. Peki, böyle durumlarda yemeği kurtarabilmek mümkün mü? Cevabımız tabii ki evet! Yenilemeyecek kadar tuzlu olan yemeklerin tuzunu kurtarma yöntemlerini ve yemeğe katılan fazla tuzu dengelemenin ipuçlarını sizinle paylaştık.
1

Yemeğin lezzetini ortaya çıkaran tuz oldukça önemli bir ayrıntıdır. Tuzsuz yemeklerinize, tuz ilave ederek bu eksikliği telafi edebilirsiniz. Ancak yemek tuzlu olduğunda genelde birçok kişi yemeği çöpe atar. Yemeğinizi çöpe atmak yerine, sizin için fazla tuzukurtaran yöntemlere yer verdik. İşte o yöntemler...
2

İlk maddemizde herkesin bildiği patates yer alıyor
Sindirim rahatsızlıklarına ve daha birçok sağlık sorununa iyi gelen haşlanmış patatesi mutfağımızdan eksik etmiyoruz. Peki, haşlanmış patatesin yemekteki fazla tuzu çektiğini biliyor muydunuz?
3

Tuzu fazla kaçan sulu yemeklerinizin içine kabukları soyulmuş ve parçalar halinde dilimlediğiniz haşlanmış patatesi ekleyin. Yemeğinizi bu şekilde kaynattıktan 10-15 dakika sonra tuzunu yeniden kontrol ederek patatesleri çıkartın.
4

Tuz işe yaramazsa kesme şekere bir şans verin
Özellikle tuzu fazla kaçan bir zeytinyağlı yemeğiniz varsa, kesme şeker kurtarıcınız olacaktır. Zeytinyağlı yemeklerin dışında bu yöntemi pilav için de kullanabilirsiniz.
5

Sadece 1 veya 2 kesme şeker atarak yemeğin fazla tuzunu dengeleyebilirsiniz.
6

Her derde deva sirke
Yemekte, temizlik ve sağlık sorunlarında her derde deva olan sirkenin bir diğer güçlü faydasını sizinle paylaşıyoruz.
7

Tuzlu olan yemeklerinize 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek tuz yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Yemeğin tuz oranı kendiliğinden ayarlanacaktır.
8

Sirke yoksa limon var
Eğer evinizde sirke yoksa aynı şekilde tuzlu yemeklerinize birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Tıpkı sirkede olduğu gibi limonun da asidik özelliği sayesinde tuzun alkali yoğunluğunu dengeleyebilirsiniz.
9

Aşırı tuzlu çorbanız için süt kullanın
Bu yöntemi kullanmak için en uygun yemek türü çorbalardır. Burada süt yerine su da ekleyebilirsiniz. Ancak su çorbanın kıvamını ve tadını değiştirecektir.
10

Bunun yerine yemeğin tadını kaçırmayacak oranda süt ekleyerek, aşırı tuz aromasından kurtulabilirsiniz.
11

Son kurtarıcı olan domatesli sos
Tüm bu yöntemleri denemenize rağmen hala yemeğiniz tuzluysa işte size bonus bir kurtarıcı açıklıyoruz. Sulu yemeğinizin sebze ve etlerini iyice süzün. Başka bir tavada domatesleri rendeleyin ancak içine asla tuz eklemeyin.
12
