HaberlerTatlı TarifleriSağlıklı dondurma tarifleriSağlıklı dondurma tarifleriKendiniz yapabileceğiniz bu lezzetli ve sağlıklı dondurma tariflerine göz atalım...1 Yaban mersinli dondurma Malzemeler1 bardak yaban mersiniYarım bardak su1 bardak yoğurtYarım bardak süt1 çay kaşığı vanilya özüYapmanız gerekenler10 - 15 dakika tencerede yaban mersinleri suyun içerisinde ısıtın.Tamamen soğuttuktan sonra yoğurdu, sütü ve vanilya özünü ayrı bir kasede karıştırın.Dondurma kaplarınızın içine önce iki karışımı sırayla üst üste gelecek şekilde bölüştürün.4 - 5 saat buzlukta bekledikten sonra yemeye hazır olacaklardır.Kaynak: Style Me Pretty2 Ahududulu limonata dondurmaları Malzemeler1 bardaktan biraz fazla ahududu2 yemek kaşığı toz şeker340 gram yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 limonun rendesiYapmanız gerekenlerAhududuların suyu çıkarın ve tohumlarını atın. Şekeri ahududu suyuna ekleyin ve karıştırın.Bir kasede yoğurdu, limonun suyunu ve kabuk rendesini karıştırın. Bu yğurdu eşit bir şekilde dondurma kaplarınıza bölüştürün.Ahududu ve şeker karışımını da dondurma kaplarının üzerine ekleyin ve bir çubuk yardımıyla dilediğiniz şekillerde yoğurtla karıştırın.Gece boyunca buzlukta bekletin.Kaynak: Cookie Dough and Oven Mitt3 Salatalık ve naneli dondurma MalzemelerKüp küp kesilmiş 1 salatalıkİnce doğranmış 2 salatalık1/3 bardak limon suyu1 yemek kaşığı kıyılmış nane yaprakları2 buçuk bardak suYapmanız gerekenlerKüp küp kesilmiş salatalıkları pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin.Karışımın suyunu süzün ve artan salatalık püresini atın. Salatalık suyuna kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın.Karışımı dondurma kaplarına dökün ve salatalık dilimlerini de eklemeyi unutmayın.Kaynak: Donna Hay4 Çilekli ve muzlu dondurma MalzemelerYarım bardak yoğurt1/4 bardak süt1 -2 yemek kaşığı toz şeker ya da bal1 bardak ayıklanmış taze çilek1 dilimlenmiş muzYapmanız gerekenlerYoğurdu, sütü ve bal veya şekeri miksere dökün ve harmanlayın. Sonra çilek ve muz dilimlerini ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin.Karışımı dondurma kaplarına bölüştürün ve buzlukta en az 5 saat dondurun.Dondurmalarınızı kolayca çıkarmak için kabı sıcak suyun içine yerleştirin ve bir kaç saniye bekledikten sonra çekip çıkartın.Kaynak: Pretty Simple Sweet5 Şeftali ve çilek dondurmaları Malzemeler1 kavanoz şeftali konservesi1 bardak elma suyu3 - 5 adet iri çilekYapmanız gerekenlerBütün malzemeleri miksere koyun ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar harmanlayın.Karşımı dondurma kaplarına dökün ve buzlukta en az 4 saat bekletin.Dondurmalarınız kapalı bir kapta buzluğunuzda iki haftaya kadar dayanır.Kaynak: This Grandma Is Fun6 Bademli hindistan cevizi dondurmaları Malzemeler1 bardak krema1 bardak süt1 paket hindistan cevizli puding karışımı1 çay kaşığı badem özü1 bardak çikolata parçaları2 yemek kaşığı kremaHindistan cevizi ya da badem parçacıklarıYapmanız gerekenlerBir bardak kremayı, sütü, puding karışımını ve badem özünü bir kasede çırpın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve en az 4 saat buzlukta bekletin.Çikolata parçalarını ve 2 yemek kaşığı kremayı bir kasede eritin.Buzlukta beklettiğiniz dondurmaları erimiş çikolataya bandırın ve hemen hindistan cevizi rendesi veya badem dilimleri ile çikolatayı kaplayın.Önceden hazırladığınız alüminyum folyonun üzerine koyun ve çikolata donana kadar buzlukta bekletin.Kaynak: Creme de la Crumb7 Alkollü yaban mersinli dondurma MalzemelerYarım bardak şekerYarım bardak su35 adet nane yaprağı3/4 bardak limon suyu6 yemek kaşığı rom170 gram yaban mersiniYapmanız gerekenlerKüçük bir tencerede şekeri, suyu ve 25 adet nane yaprağını şeker eriyene kadar ısıtın, sonra ateşten alarak oda sıcaklığına getirin.Karışım soğuduktan sonra nane yapraklarını çıkartıp limon suyunu ve romu da ekleyerek karıştırın.Karışımı dondurma kaplarına dökün ve her kabın içerisine bir kaç tane nane yaprağı ve 12şer tane yaban mersini atın. Dondurmalarınızı buzlukta en az 4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.Kaynak: Broma Bakery8 Çilekli limonata dondurmaları Malzemeler1/3 bardak şeker6 adet çilek1 bardak taze sıkılmış limon suyuYarım bardak suYapmanız gerekenler1/3 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp tamamen soğuyana kadar bekleyin.Çilekleri ufak parçalara kesin ve dondurma kaplarına eşit bir şekilde bölüştürün.Önceden yaptığınız su ve şeker karışımına limon suyu ve yarım bardak suyu ekleyin. Bu karışımı da dondurma kaplarınıza dökün ve dondurun.Kaynak: Sweet and Savory9 Limonlu hindistan cevizi dondurmaları Malzemeler1 kavanoz hindistan cevizi sütüYarım bardak limon şurubu3/4 bardak pudra şeker2 limon suyuYapmanız gerekenlerBütün malzemeleri elde veya mikser yardımıyla karıştırın. Şekerin tamamen eridiğinden emin olun.Karışımı dondurma kaplarına paylaştırın ve en az 12 saat boyunca buzlukta bekletin.Kaynak: Sweet Peas and Saffron10 Gökkuşağı dondurmaları MalzemelerKırmızı şerit için,1 adet muzYarım bardak ahududuYarım bardak çilekTuruncu şerit için,1 adet muzYarım bardak şeftali1 ufak portakal1/4 bardak mangoSarı şerit için,2 adet muz1 bardak ananasYeşil şerit için,2 adet muz1 tutam ıspanak1 bardak ananas11 Mavi şerit için, 2 adet muz1 bardak ananasMavi gıda boyasıMor şerit için,1 adet muz1 bardak böğürtlenPembe şerit için,1 adet muzYarım bardak pancar konservesi1 bardak çilek ya da ahududuYapmanız gerekenlerHer renk için bütün malzemeleri ayrı ayrı karıştırın ve gereken miktarda su ya da yoğurt ekleyerek sıvı hale getirin.Dondurma kaplarına her rengi sırayla ekleyin. Renklerin dağılmaması için bir kaşık kullanabilirsiniz.Dondurmalarınızı buzlukta bir gece boyunca bekletin.Kaynak: The First Year BlogPembe Nar Özeldondurma tarifilezzetli tarifleryaz tarifleri