HaberlerTatlı TarifleriSaÄŸlıklı dondurma tarifleriSaÄŸlıklı dondurma tarifleriKendiniz yapabileceÄŸiniz bu lezzetli ve saÄŸlıklı dondurma tariflerine göz atalım...1 Yaban mersinli dondurma Malzemeler  1 bardak yaban mersiniÂYarım bardak su 1 bardak yoÄŸurt Yarım bardak süt 1 çay kaşığı vanilya özü Yapmanız gerekenler 10 - 15 dakika tencerede yaban mersinleri suyun içerisinde ısıtın. Tamamen soÄŸuttuktan sonra yoÄŸurdu, sütü ve vanilya özünü ayrı bir kasede karıştırın. Dondurma kaplarınızın içine önce iki karışımı sırayla üst üste gelecek ÅŸekilde bölüştürün. 4 - 5 saat buzlukta bekledikten sonra yemeye hazır olacaklardır. Kaynak: Style Me Pretty2 Ahududulu limonata dondurmaları Malzemeler 1 bardaktan biraz fazla ahududu 2 yemek kaşığı toz ÅŸeker 340 gram yoÄŸurt 1 yemek kaşığı limon suyu 1 limonun rendesi Yapmanız gerekenler Ahududuların suyu çıkarın ve tohumlarını atın. Åžekeri ahududu suyuna ekleyin ve karıştırın. Bir kasede yoÄŸurdu, limonun suyunu ve kabuk rendesini karıştırın. Bu yÄŸurdu eÅŸit bir ÅŸekilde dondurma kaplarınıza bölüştürün. Ahududu ve ÅŸeker karışımını da dondurma kaplarının üzerine ekleyin ve bir çubuk yardımıyla dilediÄŸiniz ÅŸekillerde yoÄŸurtla karıştırın. Gece boyunca buzlukta bekletin. Kaynak: Cookie Dough and Oven Mitt3 Salatalık ve naneli dondurma Malzemeler Küp küp kesilmiÅŸ 1 salatalık İnce doÄŸranmış 2 salatalık 1/3 bardak limon suyu 1 yemek kaşığı kıyılmış nane yaprakları 2 buçuk bardak su Yapmanız gerekenler Küp küp kesilmiÅŸ salatalıkları pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin. Karışımın suyunu süzün ve artan salatalık püresini atın. Salatalık suyuna kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve salatalık dilimlerini de eklemeyi unutmayın. Kaynak: Donna Hay4 Çilekli ve muzlu  dondurma Malzemeler Yarım bardak yoÄŸurt 1/4 bardak süt 1 -2 yemek kaşığı toz ÅŸeker ya da bal 1 bardak ayıklanmış taze çilek 1 dilimlenmiÅŸ muz Yapmanız gerekenler YoÄŸurdu, sütü ve bal veya ÅŸekeri miksere dökün ve harmanlayın. Sonra çilek ve muz dilimlerini ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin. Karışımı dondurma kaplarına bölüştürün ve buzlukta en az 5 saat dondurun. Dondurmalarınızı kolayca çıkarmak için kabı sıcak suyun içine yerleÅŸtirin ve bir kaç saniye bekledikten sonra çekip çıkartın. Kaynak: Pretty Simple Sweet5 Åžeftali ve çilek dondurmaları Malzemeler 1 kavanoz ÅŸeftali konservesi 1 bardak elma suyu 3 - 5 adet iri çilek Yapmanız gerekenler Bütün malzemeleri miksere koyun ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar harmanlayın. Karşımı dondurma kaplarına dökün ve buzlukta en az 4 saat bekletin. Dondurmalarınız kapalı bir kapta buzluÄŸunuzda iki haftaya kadar dayanır. Kaynak: This Grandma Is Fun6 Bademli hindistan cevizi dondurmaları Malzemeler 1 bardak krema 1 bardak süt 1 paket hindistan cevizli puding karışımı 1 çay kaşığı badem özü 1 bardak çikolata parçaları 2 yemek kaşığı krema Hindistan cevizi ya da badem parçacıkları Yapmanız gerekenler Bir bardak kremayı, sütü, puding karışımını ve badem özünü bir kasede çırpın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve en az 4 saat buzlukta bekletin. Çikolata parçalarını ve 2 yemek kaşığı kremayı bir kasede eritin. Buzlukta beklettiÄŸiniz dondurmaları erimiÅŸ çikolataya bandırın ve hemen hindistan cevizi rendesi veya badem dilimleri ile çikolatayı kaplayın.Önceden hazırladığınız alüminyum folyonun üzerine koyun ve çikolata donana kadar buzlukta bekletin. Kaynak: Creme de la Crumb7 Alkollü yaban mersinli  dondurma Malzemeler Yarım bardak ÅŸeker Yarım bardak su 35 adet nane yaprağı 3/4 bardak limon suyu 6 yemek kaşığı rom 170 gram yaban mersini Yapmanız gerekenler Küçük bir tencerede ÅŸekeri, suyu ve 25 adet nane yaprağını ÅŸeker eriyene kadar ısıtın, sonra ateÅŸten alarak oda sıcaklığına getirin. Karışım soÄŸuduktan sonra nane yapraklarını çıkartıp limon suyunu ve romu da ekleyerek karıştırın. Karışımı dondurma kaplarına dökün ve her kabın içerisine bir kaç tane nane yaprağı ve 12ÅŸer tane yaban mersini atın. Dondurmalarınızı buzlukta en az 4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Kaynak: Broma Bakery8 Çilekli limonata dondurmaları Malzemeler 1/3 bardak ÅŸeker 6 adet çilek 1 bardak taze sıkılmış limon suyu Yarım bardak su Yapmanız gerekenler 1/3 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve ÅŸeker ekleyin. Åžeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp tamamen soÄŸuyana kadar bekleyin. Çilekleri ufak parçalara kesin ve dondurma kaplarına eÅŸit bir ÅŸekilde bölüştürün. Önceden yaptığınız su ve ÅŸeker karışımına limon suyu ve yarım bardak suyu ekleyin. Bu karışımı da dondurma kaplarınıza dökün ve dondurun. Kaynak: Sweet and Savory9 Limonlu hindistan cevizi dondurmaları Malzemeler 1 kavanoz hindistan cevizi sütü Yarım bardak limon ÅŸurubu 3/4 bardak pudra ÅŸeker 2 limon suyu Yapmanız gerekenler Bütün malzemeleri elde veya mikser yardımıyla karıştırın. Åžekerin tamamen eridiÄŸinden emin olun. Karışımı dondurma kaplarına paylaÅŸtırın ve en az 12 saat boyunca buzlukta bekletin. Kaynak: Sweet Peas and Saffron10 GökkuÅŸağı dondurmaları Malzemeler Kırmızı ÅŸerit için, 1 adet muz Yarım bardak ahududu Yarım bardak çilek Turuncu ÅŸerit için, 1 adet muz Yarım bardak ÅŸeftali 1 ufak portakal 1/4 bardak mango Sarı ÅŸerit için, 2 adet muz 1 bardak ananas YeÅŸil ÅŸerit için, 2 adet muz 1 tutam ıspanak 1 bardak ananas11 Mavi ÅŸerit için, 2 adet muz 1 bardak ananas Mavi gıda boyası Mor ÅŸerit için, 1 adet muz 1 bardak böğürtlen Pembe ÅŸerit için, 1 adet muz Yarım bardak pancar konservesi 1 bardak çilek ya da ahududu Yapmanız gerekenler Her renk için bütün malzemeleri ayrı ayrı karıştırın ve gereken miktarda su ya da yoÄŸurt ekleyerek sıvı hale getirin. Dondurma kaplarına her rengi sırayla ekleyin. Renklerin dağılmaması için bir kaşık kullanabilirsiniz. Dondurmalarınızı buzlukta bir gece boyunca bekletin. Kaynak: The First Year Blog Pembe Nar Özeldondurma tarifilezzetli tarifleryaz tarifleri