HaberlerTatlı TarifleriReçel tarifleriReçel tarifleriReçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Vişne reçelinden gül reçeline, çilek reçelinden kayısı reçeline kadar en sevilen reçel tarifleri...1 Kayısı reçeli tarifi: 2 kilo kayısı2 kilo şeker1 tatlı kaşığı limon tuzu Kayısı reçeli yapılışı: Yıkadığınız kayısıları ikiye kesin, tencereye alıp üzerine şekeri dökün. Çekirdeklerini de kırarak içlerini çıkarın. Tencereye ekleyerek kapağını kapatın. 1 gece bu şekilde bekletin. Sabah olunca 30-35 dakika kadar kaynatın. Altını kapatmadan 10 dakika önce limon tuzu ilave edin. Dilediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın.2 Çilek reçeli malzemeleri: 5 kilo çilek5 kilo şeker1 çay kaşığı limon taşı1,5 çay kaşığı tereyağ Çilek reçeli yapılışı: Çileklerin saplarını çıkarın, yıkayın ve suda bir süre bekletin. Suyunu süzdüğünüz çileklerin üzerine şekeri döküp 1 gece bekletin. Yüksek hızlı ocakta kaynatın ve üzerine çıkan köpükleri alın. Başında bekleyip ara sıra çiçekleri ezmeden karıştırın. Fazla köpüklenme ve olmaması için içine tereyağ ekleyin. 25-30 dakika kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın lmon taşını da ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.3 Karadut reçeli malzemeleri: 400 gram karadut1,5 bardak şekerYarım çay kaşığı limon tuzu Karadut reçeli yapılışı: Tencereye aldığınız dutların üzerine şekeri döküp 5-10 dakika kadar kaynatın. Çok fazla karıştırmayın. Altını kapatmadan birkaç dakika önce limon tuzu ekleyin.4 Gül reçeli malzemeleri: 200 gram gül yaprağı5 bardak şeker2 bardak suYarım limon suyu Gül reçeli yapılışı: Gül yapraklarını yıkayıp üzerine şeker döküp 1 gece bekletin. Sabahında 2 bardak su ekleyip 15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip 15 dakika daha kaynatın. Sıcakken kavanızlara koyup ters çevirin.5 Vişne reçeli malzemeleri: 3 kilo vişne4 kilo şeker3 bardak su1 limon Vişne reçeli yapılışı: Saplarını ayıkladığınız vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra vişneleri ilave edin. Üzerindeki köpükleri alarak kaynatmaya devam edin. 30 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 15 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Kavanozlara koyup ters çevirin.6 Böğürtlen reçeli malzemeleri: Yarım kilo böğürtlen3 bardak şeker3-4 damla limon suyu Böğürtlen reçeli yapılışı: Böğürtlenleri yıkayıp süzün. Orta boy bir tencereye şekerin yarısını dökün ve üzerine böğürtlenleri yayın. Kalan şekeri böğürtlenlerin üzerine dökün. Bir saat kadar böğürtlenleri şekerde bekletin. Ocağın orta gözüne tencereyi alın. Kısık ateşte karıştırarak 20-25 dakika pişirin. Kıvamı koyulaşan reçele limon suyunu ilave edin. Tencerede soğuduktan sonra kavanoza alın ve kapağını kapatın.7 İncir reçeli malzemeleri: 3 kilo siyah incir3 kilo şekerYarım limon suyuYarım kaşık tereyağı İncir reçeli yapılışı: İncirleri akşamdan yıkayıp saplarını kesin. Yıkanmış incirleri ve şekeri tencerede sabaha kadar buzdolabında bekletin. Sabah tencereyi ocağa alıp kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip altını kısın. Bu şekilde 1,5 saat civarında kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakınken limon suyunu ilave edin.reçel tariflerivişne reçeli tarifigül reçeli tarifiincir reçeli tarifikayısı reçeli tarifiböğürtlen reçeli tarifikaradut reçeli tarifiçilek reçeli tarifi