HaberlerBilgiRamazan ayı iftar menüsü 5Ramazan ayı iftar menüsü 5Bugün ne pişirsem diye düşünen hanımlar için tüm tarifleri birbirinden lezzetli iftar yemekleri menüsü...1 Yayla çorbası Malzemeler:1 küçük fincan pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım küçük fincan un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağTuzNaneYapılışı:Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçleri tencereye alın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve unu 1 su bardağı su ile çırpın. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı ekleyin. kaynayana kadar karıştırın. Daha sonra kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın. Ara sıra karıştırın ve altını kapatın.2 Zeytinyağlı domates dolması Malzemeler:8-10 tane domates2 tane kuru soğanMaydanoz1 tutam kuru naneHer domates için bir yemek kaşığı pirinçTuzKarabiberKimyonTarçın1 su bardağı zeytinyağıYapılışı:Domatesleri sap kısımlarından kapak gibi kesin. Kaşık veya kabak oyacağı ile kabuk kısmına çok yaklaşmadan temizleyin. Soğanları rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın. Kısık ateşte rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları çok kavurmadan içine pirinci de ekleyin. Domates içini, maydanoz, nane, karabiber, kimyon, tarçını ve tuzu ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın.Üzerine bir bardak su ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçli harcı domateslere doldurun ve kenara ayırdığınız kapakları üzerine koyun. Tencerenin kenarından 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte pirinçler pişine kadar pişirin.3 Kaymaklı kabak tatlısı Malzemeler:1 kilo bal kabağı3 bardak şeker2 karanfilÜzerine kaymak ve cevizYapılışı:Kabakları küp küp doğrayın. Şekeri üzerine döküp karanfili de tencereye atıp kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Sabaha kadar suyunu bırakan kabak tatlısını ertesi gün kendi suyuyla kaynatın. Suyu fazla yok ise kararınca su ekleyebilirsiniz. Kabaklar yumuşadıktan sonra ateşten alın ve soğuyunca kaymak ve cevizle süsleyip servis edin.ftar menüsüiftarda ne pişirsemiftar yemekleri