Ramazan ayı iftar menüsü 4
İftarda ne pişirsem diye düşünenler için pratik iftar yemekleriyle dolu iftar menüsü...
1

Yoğurt çorbası
Malzemeler:1 kg yoğurt1.5 su bardağı su1 su bardağı arpa şehriye1/2 bardak haşlanmış nohutYarım demet nane ve maydanozPul biber ve zeytinyağıYapılışı:Şehriyeyi az yağda kavurun. Üzerini geçer geçmez su koyun ve kapağını kapatıp haşlayın. Yoğurdu tuz ve suyla çırpın. Çırptığınız yoğurdun içine şehriye, nohut, ince kıyılmış dereotu ve naneyi katıp karıştırın. Servis öncesinde üzerine sıcak kırmızı biber-naneli sos gezdirebilirsiniz.
2

Kadınbudu köfte
Malzemeler:600 g köftelik kıyma (az yağlı)1 adet kuru soğan1 yumurta1 kahve fincanı pirinç1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHazırlamak için:Yarım çay bardağı galeta unuYarım bardağı buğday unu1 yumurtaKızartmak için:2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)Yapılışı:Kıymayı ikiye bölün. Tavaya 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun ve kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin. 1 dakika kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın. Diğer yanda pirinci haşlayın (çok haşlamanız durumunda yoğurma esnasında parçalanabilir). Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın. Köftelere iri oval şeklini verin. Köfteleri, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya. Kızgın yağda kızartın.
3
