Ramazan ayı iftar menüsü 3
Ramazan'da ne pişirsem diye düşünen, iftarda ne yesek diye merak eden okuyucularımız için hazırladığımız pratik ve sağlıklı iftar menüsü yemekleri...
1

Acılı tarhana çorbası
Malzemeler:1 su bardağı tarhana1 su bardağı haşlanmış börülce1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı kemik suyuSuTuzYapılışı:Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Biber salçasını ekleyin ve bir iki kere karıştırın. Tarhanayı ilave edin. İyice karıştırın ve soğuk su ilave edin. Topaklanan tarhanayı ezerek açın. Kemik suyu ekleyin ve son olarak haşlanmış börülceleri ilave edin. Tuzunu ve suyunu ayarladıktan sonra kaynatın. Kuru nane serpip sıcak servis yapın. Tarhanayı acılı sevenler için ek olarak pul biber koyabilirsiniz.
2

Fırında pirzola
Malzemeler:10 parça kuzu yağsız pirzola4 adet orta boy domates 6 adet sivri biber 5 diş sarımsakYarım adet limon100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça 20 gr acı pul biber 10 gr kara biber 10 gr kekik 1 su bardağı suYapılışı:Tereyağı ile tepsiyi yağlayıp, pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine dizin. Domatesleri teker şeklinde ince ince kesip, pirzolaların üzerine koyun. Sarımsakları ince ince doğrayın ve biberleri irice doğrayıp gelişi güzel pirzolaların aralarına yerleştirin. Suyu, salçayı ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın ve tepsiye dengeli bir şekilde dökün. Üzerine baharatları serpiştirip, 1 saat kadar fırında tutun. Sıcak olarak servis yapın.
3

Patates Salatası
Malzemeler:4 adet haşlanmış patates4 adet yeşil soğan1 adet marul8-10 dal maydanoz3 dal taze naneKırmızı biber, karabiber, tuz, pulbiberTaze sıkılmış limon suyuZeytinyağıYapılışı:Yeşil soğanları, maydanoz, marul ve naneyi doğrayın. Patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra diğer malzemelerle karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları damak tadınıza uygun olacak ölçüde yavaş yavaş ekleyin. Salatanız bir müddet buzdolabında durursa aromasını iyice alacaktır.
4
