HaberlerBilgiRamazan ayı iftar menüsü 3Ramazan ayı iftar menüsü 3Ramazan'da ne piÅŸirsem diye düşünen, iftarda ne yesek diye merak eden okuyucularımız için hazırladığımız pratik ve saÄŸlıklı iftar menüsü yemekleri...1 Acılı tarhana çorbası Malzemeler: 1 su bardağı tarhana 1 su bardağı haÅŸlanmış börülce 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı kemik suyu Su Tuz Yapılışı: Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Biber salçasını ekleyin ve bir iki kere karıştırın. Tarhanayı ilave edin. Ä°yice karıştırın ve soÄŸuk su ilave edin. Topaklanan tarhanayı ezerek açın. Kemik suyu ekleyin ve son olarak haÅŸlanmış börülceleri ilave edin. Tuzunu ve suyunu ayarladıktan sonra kaynatın. Kuru nane serpip sıcak servis yapın. Tarhanayı acılı sevenler için ek olarak pul biber koyabilirsiniz.2 Fırında pirzola Malzemeler: 10 parça kuzu yaÄŸsız pirzola 4 adet orta boy domates   6 adet sivri biber   5 diÅŸ sarımsak  ÂYarım adet limon 100 gr tereyağı   1 yemek kaşığı salça   20 gr acı pul biber   10 gr kara biber   10 gr kekik   1 su bardağı su Yapılışı: Tereyağı ile tepsiyi yaÄŸlayıp, pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine dizin. Domatesleri teker ÅŸeklinde ince ince kesip, pirzolaların üzerine koyun. Sarımsakları ince ince doÄŸrayın ve biberleri irice doÄŸrayıp geliÅŸi güzel pirzolaların aralarına yerleÅŸtirin. Suyu, salçayı ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın ve tepsiye dengeli bir ÅŸekilde dökün. Ãœzerine baharatları serpiÅŸtirip, 1 saat kadar fırında tutun. Sıcak olarak servis yapın.3 Patates Salatası Malzemeler: 4 adet haÅŸlanmış patates4 adet yeÅŸil soÄŸan1 adet  marul8-10 dal maydanoz3 dal taze naneKırmızı biber, karabiber, tuz, pulbiberTaze sıkılmış limon suyuZeytinyağı Yapılışı: YeÅŸil soÄŸanları, maydanoz, marul ve naneyi doÄŸrayın. Patatesleri küp ÅŸeklinde doÄŸradıktan sonra diÄŸer malzemelerle karıştırın. Limon suyu, zeytinyağı ve baharatları damak tadınıza uygun olacak ölçüde yavaÅŸ yavaÅŸ ekleyin. Salatanız bir müddet buzdolabında durursa aromasını iyice alacaktır.4 Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeler: 125 gram tereyağı1 bardak un1,5 bardak ÅŸeker1 kilogram süt1 paket vanilya Yapılışı: Un ve yağı bir tencerede pembeleÅŸene kadar kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine süt ve ÅŸekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaÅŸmasını bekleyin. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Mikser kullanabilirsiniz. Hafif ıslattığınız borcama dökün ve soÄŸuduktan sonra buzdolabında bekletin. Ãœzerine fındık, fıstık vb çekilmiÅŸ kuruyemiÅŸ serpebilirsiniz. 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.iftarda ne piÅŸirsemiftar yemekleriftar menüsü