HaberlerBilgiRamazan ayı iftar menüsü 2Ramazan ayı iftar menüsü 2Ramazan'a özel iftar menüsüyle besleyici, lezzetli ve pratik iftar yemekleri hazırlayabilirsiniz. Ä°ftarda ne piÅŸirsem diye düşünüyorsanız bu tarifleri deneyin.1 Tavuklu mısır unu çorbası Malzemeler: 1 bardak mısır unu4 bardak tavuk suyu4 bardak su1 kase didiklenmiÅŸ tavuk eti2 diÅŸ sarımsakÃœzeri için: 2 kaşık tereyağı1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı kuru nane Yapılışı: Mısır ununu tencereye koyun, tavuk suyunu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra tavuk etini ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Tuzunu ekledikten sonra kısık ateÅŸte 6-7 dk kaynatın. Sosu için tavada teryağını kızdırıp pulbiber ve kuru nane ekleyin. Çorbanın üzerine servis ederken gezdirin.2 Patates oturtma Malzemeler: 4 orta boy patates250 gr. dana kıyma1 büyük soÄŸan1 çay kaşığı tuz1 kaşık salça1 çay kaşığı karabiber2-3 kaşık zeytinyağıYarım demet maydanoz Yapılışı: Kıymaları ve doÄŸradığınız doÄŸanları tavada 1 kaşık zeytinyağı ile iyice kavurun. Baharatlarını eklemeyi unutmayın.ÂKıymalı harcı bir kenara alın. Bir tavaya biraz yaÄŸ koyup halka dilimlediÄŸiniz patatesleri tek sıra halinde dizin. Ãœzerine kıymalı harcı dökün. Bir sıra patates daha dizip yine harcı koyun. Salçayı sıcak suyla bir kasede eritin ve patateslerin üzerine dökün. Patatesler yumuÅŸayana kadar piÅŸirin. Servis ederken üzerine maydanoz serpin.3 Gavurdağı salatasıMalzemeler: 4 domates1 yeÅŸil biber1 soÄŸan3-4 taze soÄŸan1-2 dal maydanozÄ°ri kırılmış cevizzeytinyağı, nar ekÅŸisi, sumak, tuz Yapılışı: Domates, biber, soÄŸan, maydanoz ve cevizleri doÄŸrayın. Sebzeleri çok minik parçalar olacak ÅŸekilde doÄŸramaya gayret edin. Hepsini bir kasede karıştırın. 1 yemek kaşığı kadar sumak ve zeytinyağı ekleyin. Damak zevkinize göre bol nar ekÅŸisi ekleyebilirsiniz. Cevizi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.4 Damla sakızlı muhallebi Malzemeler: Yarım paket margarin1,5 bardak toz ÅŸeker3 fincan un4 bardak sütDamla sakızı, vanilya Yapılışı: Margarini erittikten sonra unu ekleyin ve kavurun. Sütü yavaÅŸ yavaÅŸ karıştırarak ilave edin. Bu sayede topaklanmasını önleyeceksiniz. Sırasıyla ÅŸekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın, kaselere dökün ve soÄŸumasını bekleyin. SoÄŸuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz.iftar yemekleriiftar menüsü