HaberlerBilgiRamazan ayı iftar menüsü 2Ramazan ayı iftar menüsü 2Ramazan'a özel iftar menüsüyle besleyici, lezzetli ve pratik iftar yemekleri hazırlayabilirsiniz. İftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu tarifleri deneyin.1 Tavuklu mısır unu çorbası Malzemeler:1 bardak mısır unu4 bardak tavuk suyu4 bardak su1 kase didiklenmiş tavuk eti2 diş sarımsakÜzeri için:2 kaşık tereyağı1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı kuru naneYapılışı:Mısır ununu tencereye koyun, tavuk suyunu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra tavuk etini ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Tuzunu ekledikten sonra kısık ateşte 6-7 dk kaynatın. Sosu için tavada teryağını kızdırıp pulbiber ve kuru nane ekleyin. Çorbanın üzerine servis ederken gezdirin.2 Patates oturtma Malzemeler:4 orta boy patates250 gr. dana kıyma1 büyük soğan1 çay kaşığı tuz1 kaşık salça1 çay kaşığı karabiber2-3 kaşık zeytinyağıYarım demet maydanozYapılışı:Kıymaları ve doğradığınız doğanları tavada 1 kaşık zeytinyağı ile iyice kavurun. Baharatlarını eklemeyi unutmayın.Kıymalı harcı bir kenara alın. Bir tavaya biraz yağ koyup halka dilimlediğiniz patatesleri tek sıra halinde dizin. Üzerine kıymalı harcı dökün. Bir sıra patates daha dizip yine harcı koyun. Salçayı sıcak suyla bir kasede eritin ve patateslerin üzerine dökün. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis ederken üzerine maydanoz serpin.3 Gavurdağı salatasıMalzemeler: 4 domates1 yeşil biber1 soğan3-4 taze soğan1-2 dal maydanozİri kırılmış cevizzeytinyağı, nar ekşisi, sumak, tuzYapılışı:Domates, biber, soğan, maydanoz ve cevizleri doğrayın. Sebzeleri çok minik parçalar olacak şekilde doğramaya gayret edin. Hepsini bir kasede karıştırın. 1 yemek kaşığı kadar sumak ve zeytinyağı ekleyin. Damak zevkinize göre bol nar ekşisi ekleyebilirsiniz. Cevizi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.4 Damla sakızlı muhallebi Malzemeler:Yarım paket margarin1,5 bardak toz şeker3 fincan un4 bardak sütDamla sakızı, vanilyaYapılışı:Margarini erittikten sonra unu ekleyin ve kavurun. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bu sayede topaklanmasını önleyeceksiniz.Sırasıyla şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın, kaselere dökün ve soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz.iftar yemekleriiftar menüsü