HaberlerBilgiRamazan ayı iftar menüsü 1Ramazan ayı iftar menüsü 1İftarda ne pişirsem diye düşünenler için besleyici, pratik ve faydalı iftar menüsü önerileri...1 Kremalı Mantar Çorbası Malzemeler : 10 tane mantar1 kurusoğan1,5 kaşık tereyağı1,5 kaşık un1/2 bardak süt1/2 bardak süt kreması3 bardak sıcak su TuzKarabiber Üzerine: Dere otu2 Yapılışı: Mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine un ilave edip karıştırın. 3 bardak sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya yarım su bardağı süt dökün ve tekrar kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Üzerine tuz, karabiber ve yarım bardak süt kreması ilave edip, iyice karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra üzerini dere otu ile süsleyin.3 Pratik İzmir Köfte Malzemeler: 3-4 patates250 gram kıyma2-3 dilim bayat ekmek içi1 kuru soğantuzkarabiberpul biberkimyon2 kaşık salça sıvıyağ Yapılışı: Patatesleri soyun ve 4’e bölüp tencereye dizin. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini tuz ve baharatları karıştırıp köfteyi yoğurun. Köftelere şekil verip patateslerin üzerine dizin. Bir kasede salça, yağ ve 2-3 bardak sıcak suyu tuzla karıştırıp tencereye ekleyin. Pratik İzmir köfteniz hazır.4 Naneli Ayran Malzemeler: 2 bardak yoğurt4 bardak su3 dal taze nane ve 1 çay kaşığı kuru nane1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Yoğurdu bir bardak suyla çırpın. İçine kıyılmış taze naneleri ve ekleyip çırpmaya devam edin. Tuzu ve kalan suyu ekleyip tekrar çırpın ve en sonra üzerine kuru nane koyup servis yapın.7 temmuz Pratik iftar menüsüiftar yemekleriftar menüsü