Ramazan ayı iftar menüsü 1
İftarda ne pişirsem diye düşünenler için besleyici, pratik ve faydalı iftar menüsü önerileri...
1

Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler :10 tane mantar1 kurusoğan1,5 kaşık tereyağı1,5 kaşık un1/2 bardak süt1/2 bardak süt kreması3 bardak sıcak suTuzKarabiberÜzerine: Dere otu
2

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar pembeleşince mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine un ilave edip karıştırın. 3 bardak sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın.Kaynayan suya yarım su bardağı süt dökün ve tekrar kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Üzerine tuz, karabiber ve yarım bardak süt kreması ilave edip, iyice karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra üzerini dere otu ile süsleyin.
3

Pratik İzmir Köfte
Malzemeler:3-4 patates250 gram kıyma2-3 dilim bayat ekmek içi1 kuru soğantuzkarabiberpul biberkimyon2 kaşık salça sıvıyağYapılışı:Patatesleri soyun ve 4’e bölüp tencereye dizin.Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini tuz ve baharatları karıştırıp köfteyi yoğurun.Köftelere şekil verip patateslerin üzerine dizin.Bir kasede salça, yağ ve 2-3 bardak sıcak suyu tuzla karıştırıp tencereye ekleyin.Pratik İzmir köfteniz hazır.
4
