Profesyonel şeflerin püf noktaları
Profesyonel şefler mutfak sırlarını gizli tutar ve bilgileri sadece öğrencileri ile paylaşırlar. Bu bilgileri ile birbirinden lezzetli yemekler pişirirler. Sizler de onlar kadar lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Profesyonel şeflerin yemek pişirme hilelerini açıklıyoruz.
1

Bifteklerinizi lezzetli hale getirin
Buzdolabından yeni çıkardığınız bir et parçasını hemen kızartmayın. Pişirmeden önce etinizin oda sıcaklığına gelmesi için en az bir saat bekletin. Bu sayede etiniz daha lezzetli olacaktır.
2

Etleri kısa sürede pişirmek için...
Etleri kızartırken zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, etinizin üzerini geçecek kadar su, ¼ bardak tuz ve ¼ fincan şeker ekleyerek buzdolabında bekletin. Etlerinizi tuzlu su içerisinde yarım saatten az veya 8 saatten fazla bekletmeyin. Bu yöntem ile etlerinizin pişme süresi kısalacaktır.
3

Baharat kullanmaktan çekinmeyin
Etleri lezzetli hale getiren şey kuşkusuzdur ki baharatlar… Karabiber, kimyon, yer fıstığı ve havuç ekleyerek etlerinizle farklı tatlar elde edebilirsiniz.
4

Hamur kabartma yöntemi
Hamur mayalıyorsunuz ama bir türlü istediğiniz gibi kabarmıyor mu? O zaman size bir tavsiyemiz var. Bir gece önceden yağınızı ve yumurtalarınızı buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin. Sonra bize teşekkür edeceksiniz.
5

Çıtır balık kızartma tüyoları
Balıklarınızın çıtır çıtır ızgarada kızarmasını istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Balıkların üzerine bir fırça yardımı ile mayonez sürün ve üzerine tuz serpin. Mükemmel bir lezzet elde edeceğinize garanti veriyoruz. Dilerseniz üzerine baharatta serpebilirsiniz. Kızaran balıkların üzerine limon sıkmayı unutmayın.
6

Lezzetli sebze çorbası
Kremalı sebze çorbası yapmadan önce tüm sebzeleri zeytinyağıyla kızartın. Üzerine biraz su ve et suyu ekleyin. Böyleye çorbanız daha lezzetli olacak.
7

Krepleri kabartıyoruz
Krep tarifiniz ne olursa olsun içine 2 çorba kaşığı ekşi krema eklerseniz krepiniz çok daha lezzetli ve kabarık olacaktır.
8

Soğan sevdiriyoruz
Size soğanı sevdirecek bir yöntem söylüyoruz. Soğanı dilimleyip tuz ile karıştırın, orta ateşte sadece tereyağı ile kızartın. Tuz sayesinde soğanın kokusu gidecek ve çabuk pişecek. Eğer soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız eritilmiş tereyağı kullanabilirsiniz.
9
