Pratik yaz yemekleri
Yaz sıcaklarında yemek yapmak birçoğumuza zor geliyor. Ama pratik yaz yemekleri ile çok fazla yorulmadan sağlıklı beslenebilirsiniz. İşte pratik yaz yemekleri:
1

Fırında mücver
Malzemeler: 4 adet kabak, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 demet nane, 1/2 demet dereotu, 1/2 su bardağı yoğurtYapılışı: Fırını 165 dereceye ısıtın. Kabağı rendeleyerek bir kasenin içine aktarın. Yumurta, un, kabartma tozu ve diğer malzemeleri ilave ederek tahta kaşık yardımı ile bulamaçtan daha koyu bir kıvama getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hazırcı kaşık yardımıyla top şeklinde yağlı kağıda eşit aralıklarla dizin. Ve kaşığın tersi ile yassı hale getirin. 165 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
2

Patlıcan pane
Malzemeler: 6 adet patlıcan, 1 su bardağı un, 1/2 su bardağı galeta unu, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 su bardağı sıvı yağıHazırlanışı:Patlıcanların kabuklarını şerit şerit soyun. Daha sonra patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir kâsenin içine unu, galeta ununu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve iyice kurulayın. Kızartma yağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızmasını bekleyin. Yumurtaları bir kâseye koyun ve çırpın. İyice kurulanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda iyice kızarana kadar kızartın.
3
