Malzemeler: 4 adet kabak, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 demet nane, 1/2 demet dereotu, 1/2 su bardağı yoğurt Yapılışı: Fırını 165 dereceye ısıtın. Kabağı rendeleyerek bir kasenin içine aktarın. Yumurta, un, kabartma tozu ve diğer malzemeleri ilave ederek tahta kaşık yardımı ile bulamaçtan daha koyu bir kıvama getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hazırcı kaşık yardımıyla top şeklinde yağlı kağıda eşit aralıklarla dizin. Ve kaşığın tersi ile yassı hale getirin. 165 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Malzemeler: 6 adet patlıcan, 1 su bardağı un, 1/2 su bardağı galeta unu, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3 su bardağı sıvı yağı Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını şerit şerit soyun. Daha sonra patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir kâsenin içine unu, galeta ununu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve iyice kurulayın. Kızartma yağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızmasını bekleyin. Yumurtaları bir kâseye koyun ve çırpın. İyice kurulanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda iyice kızarana kadar kızartın. Malzemeler: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 2 adet büyük boy havuç, 1 adet kapya biber, 400 gram bezelye, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı su Hazırlanışı: Soğanı yemeklik doğrayın. Havuçları ve biberi küp küp kesin. Zeytinyağı ile soğanları 1-2 dakika kavurun. Üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından bezelyeleri, suyu ve tuzu ekleyip, kapağı kapalı bir şekilde, orta ateşte 20 dakika pişirin. Bu sırada limonun suyunu sıkın. Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Dereotunu ince ince kıyın. Soğuyan yemeğin üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, dereotunu ekleyin.