Pişirmeden yapılan cheesecake tarifi
Yaz sıcağında fırında pişirmeye gerek kalmadan yapabileceğiniz bu cheesecake'in tadı normal cheesecakelerden daha değişik. Üstelik hem pratik hem de çok lezzetli!
1

Pişirmeden yapılan cheesecake malzemeleri
Tabanı için:1 paket büyük boy çubuk kraker1/4 su bardağı erimiş tereyağıKreması için:230 gr krem peynir2/3 su bardağı toz şekerYarım çorba kaşığı vanilya özüBir buçuk su bardağı krem şanti1 çorba kaşığı yeşil çay tozuÜstünü süslemek için tekrar krem şanti (isteğe bağlı)
2

Pişirmeden yapılan cheesecake yapılışı
İşe ilk önce tabanı yapmakla başlıyoruz. Bir mikser yardımıyla çubuk krakerleri öğütün. Daha sonra neredeyse toz haline gelmiş çubuk krakerleri bir kaseye aktarın ve erimiş tereyağını ekleyin. İkisini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı cheesecake'i yapacağınız kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın ve iyice bastırın. Tabanı iyice yaydırdıktan sonra buzdolabına koyun.
3

Bir mikser yardımıyla krem peynir, şeker ve vanilya özünü karıştırın. Bu karışımın yumuşak ve çok iyi karışmış olması gerekiyor. Birkaç dakika mikserle karıştırdıktan sonra mikseri kapatıp elinizle dokusunu kontrol edin. Eğer toz şeker topakları hissediyorsanız olmamış demektir. Kremasında hiçbir pürüzsüzlük olmamalı. Eğer topak varsa birkaç dakika daha karıştırın.
4

Daha sonra temiz bir kasede yeşil çay tozu ve krem şantiyi karıştırın. Yeşil çay tozunu koymadan önce herhangi bir topak olmamasına dikkat edin. Karışım yumuşak ve pürüzsüz bir hal alana kadar orta hızda karıştırın. Bu da bittikten sonra demin yaptığınız karışımla bunu karıştırın.
5
