Pişince daha faydalı olan sebzeler
Bazı sebzeleri pişirerek tükettiğinizde besin değerleri katlanıyor. İşte bazılarına çok şaşıracağınız pişince daha faydalı olan sebzeler...
1

Ispanak
Kalsiyum, demir ve magnezyum deposu ıspanağı pişirdiğinizde besin değeri üçe katlanıyor.
2

Kara lahana
Lif kaynağı kara lahana pişirildiğinde kolesterolü düşürme etkisi artıyor.
3

Mantar
Mantar sindirilmesi zor besinlerden bir tanesi. Pişirildiğinde hem sindirimi kolaylaşacak hem de toksinleri öleceğinden daha güvenli olacak.
4

Havuç
Mantar gibi havuç da sindirimi zor bir besin. Havucu pişirerek sindirimini kolaylaştırmakla kalmayarak, içerdiği beta karoten ve A vitamininden maksimum seviyede faydalanabilirsiniz.
5
