Patlamış mısırı mutlaka böyle pişirin! Depresyonu önlüyor ve hafızayı...
Hepimizin çok sevdiği ve özellikle film izlerken tükettiğimiz patlamış mısırın doğru pişirildiği takdirde depresyonu önlediği ve hafızayı geliştirdiğini biliyor muydunuz? Peki patlamış mısır en sağlıklı nasıl yapılır ve patlamış mısırın vücudumuza bilinmeyen faydaları nelerdir? Patlamış mısır gerçekten depresyonu önlüyor mu? İşte çok sevdiğimiz patlamış mısırın bilinmeyen tarafları ve en sağlıklı pişirme yöntemi... PEMBENAR ÖZEL
1

Patlamış mısır sağlıklı mı?
En çok merak edilen konulardan biri de patlamış mısırın sağlıklı olup olmadığı... Bilimsel çalışmalara göre bu atıştırmalığın içerisinde ana bileşenlerin olduğu keşfedildi. Uzmanlara göre patlamış mısır vücudun işleyişini geliştiren çeşitli besinlere sahip. Özellikle depresyonu önlemeye ve hafızayı geliştirmeye birçok faydası var.
Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın
2

Doğru şekilde pişirilen patlamış mısırın faydaları
İçindeki B-kompleks vitaminleri bağışıklığı güçlendirmeye ve karaciğer fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olur. Manganez enzimlerin oluşumuna katkıda bulunur ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olur. Magnezyum serotonin oluşumunu destekler ve glisemik indeksi kontrol eder.
3

Bu serotonin oluşumu özellikle depresyonu önlemekten sorumludur. Bunun dışında içerisindeki lif sayesinde sindirim sistemini geliştirir. Ayrıca doğru şekilde pişirilirse düşük kalorili bir atıştırmalıktır.
4

Depresyonu önleyen ve hafızayı geliştiren patlamış mısır nasıl yapılır?
Patlamış mısırın yukarıda saydığımız yararlarından faydalanmak istiyorsanız, yağsız pişirmeniz gerekiyor. Yağsız pişirdiğiniz takdirde patlamış mısır ana besinlerini kaybetmeyecek ve çok sağlıklı bir hale gelecek.
5

İşte sağlıklı patlamış mısırın yapımı
Bir cam kabın içerisine 4-5 yemek kaşığı patlamış mısır ekleyin. Üzerine yine 4-5 yemek kaşığı su ve 1 çorba kaşığı kadar tuz ekleyin. Hafif karıştırın ve üzerini streç film ile sarın. Bir kürdan yardımıyla delikler açın ve 4 dakika boyunca mikrodalgada pişirin.
6

Başında beklemeyi ve kontrol etmeyi unutmayın. Eğer daha fazla lezzetlendirmek istiyorsanız suyun içine kekik, biberiye ve karabiber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
7

Yağlı ve tuzlu mısırdan uzak durun
Çok fazla yağ veya tuz ile yapılan patlamış mısır kilo almanıza neden olur ve yüksek kolesterolü olan kişiler için önerilmez. Patlamış mısır her gün tüketebilirsiniz ancak burada dikkat etmeniz gereken noktalar var. Akşam yemeği yerine bu şekilde düzgün pişirilmiş patlamış mısır yiyebilirsiniz.
8
