Patatesi haşlarken sakın bu hataları yapmayın! Patates haşlamanın püf noktaları
Türk mutfağının sevilen lezzeti ve neredeyse her yemekte kullanılan patates, bolca nişasta içeren sebzelerden biri. Özellikle yaz aylarında salatası yapılan ve birçok tarife yakışan patatesi haşlarken ne kadar çok hata yaptığınızı biliyor muydunuz? İşte patatesi haşlarken dikkat etmeniz gerekenler ve patates haşlamanın püf noktaları... PEMBENAR ÖZEL
1

Patatesin kabuklarını soymayın
Patatesi haşlamak için birçok insan kısa sürede kaynasın diye kabuklarını soyuyor. Ancak bu yöntem patatesten yeterli miktarda protein almamanıza sebep olur.
2

Patatesin protein içeriğinin yarısı ve vitaminlerinin üçte biri kabuklarında yer alıyor. Bu yüzden patatesin kabuklarını soymadan önce bir kez daha düşünün.
3

Kabuklarını iyice fırçalayın
Bir diğer önemli nokta ise patatesleri haşlamadan önce kabuklarını fırça yardımıyla suyun altında ovun. Bu sayede patatesin üzerinde birikmiş her türlü kir ve döküntü temizlenecektir.
4

Haşlamak için parçalara ayırın
Patatesi kısa sürede haşlamanın en iyi yöntemlerinden biri onları eşit bir şekilde parçalara bölün. Dilediğiniz miktarlarda küçültebilirsiniz. Bu yöntem size birkaç dakika bile zaman kazandıracaktır.
5

Haşlamayı soğuk suda başlatın
Çoğu aşçı bile patatesleri ilk sıcak suyun içine koyarak haşlamaya başlıyor. Ancak bu yöntem patateslerin sıcak suda birden haşlanmasını ve hızlıca dağılmasına yol açıyor.
6

Bunun yerine patatesleri haşlamaya soğuk sudan başlayın. Patatesin, su ile aynı anda ısınmasına izin verirseniz, tüm kısımların eşit bir şekilde haşlanmasını sağlarsınız.
7
