DHA
Pandemide çok talep gördü! Tam bir C vitamini deposu...
Kış kahvaltılarının en sevilen lezzetlerinden olan portakal reçeli, koronavirüs pandemisi sebebiyle çok ilgi görüyor. Güney Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de haftada 400 kilo doğal portakal reçeli üretiyor. Kooperatif Başkanı Suna Çetin, tam bir C vitamini deposu olan bu reçellerin pandemi döneminde satışının arttığını söyledi
1

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte portakal reçeli yapımına başlayan kadınlar, portakalları soyup suda bekleterek acısını aldıktan sonra rendeleyerek tatlandırması yapılan ve şerbetle birlikte kaynatılarak tamamen doğal bir yolla üretilen bu reçelleri bir kiloluk kavanozları 40 liradan çok sayıda kente ve zincir marketlere ulaştırıyor.
2

Adana Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Suna Çetin, "Ürünlerimizi zincir marketlere, doğal ürünler satan işletmelere ve şehir dışındaki firmalara gönderiyoruz.
3

Adanalılar da kooperatifçi kadınlara büyük destek veriliyor.
4

Satışları pandemiden sonra daha da arttı
Satışlarımız pandemi döneminden sonra daha da hareketlendi.
5

Çok daha fazla üretim yapıyoruz. Çünkü insanlar doğal ürünleri tercih etmeye başladı.
6

Bugünlerde portakal reçeli yapımına başladık. Bol C vitamini içeriyor.
7

Kahvaltılık ya da tatlı niyetine tüketiliyor
Dışındaki aromasını aldıktan sonra acılığı da gittiği için kahvaltılarda ya da tatlı niyetine de tüketilebiliyor.
8
