Osmanlı döneminde tüketilen afrodizyak etkili besinler
Osmanlı döneminde padişahlar ve şehzadeler için hazırlanan birçok afrodizyak etkili yiyecek bulunmaktadır. Peki, bu yiyeceklerin neler olduğunu biliyor musunuz? Sizlere Osmanlı döneminde padişahlar ve şehzadelere verilen afrodizyak etkili yiyecekleri açıklayacağız.
1

Padişah ve şehzadelerin cinsel güçlerini korumak ve artırmak için Osmanlı mutfağında özel hazırlık yapılırdı. Hazırlanan yiyecekler arasında kuvvet artırıcı şerbet ve macunlar ilk sıralarda yer alırdı. Bu yiyecekleri dışında afrodizyak etkili birçok besin yer almaktaydı. İşte şehzadelere ve padişahlara ikram edilen afrodizyak etkisi olan o yiyecekler…
2

Sabah kahvaltısında…
Sabah kahvaltısında kavurma mutlaka bulunur, bal-kaymak yenirdi.
4

Topkapı sarayında Fatih Sultan Mehmet'e macun hazırlanırdı. Macunun içerisine konulan besinler ise şu şekildeymiş; karanfil, kebabe, karabiber, tarçın, kereviz tohumu, anason tohumu, pire otu tohumu, ısırgan tohumu, havuç tohumu, şalgam tohumu, turp tohumu, mastaki, sinameki, akgünlük, üzerlik tohumu, acı badem yağı, çörek otu, bal ve misk kullanılırdı.Aynı zamanda farklı içeriklerdeki birçok kuvvet macununa havuç tohumu eklenirdi.
5
