Başlangıç olarak yeşilliklerinizi ince ince doğrayın. 3 yumurtayı kırın. Ancak kırarken dikkat etmeniz gereken kabuğun ezilmekten ziyade ikiye ayrılması. Bunun için kasenin kenarına vurmak yerine tahta, tezgah gibi bi zemine vurun. Yumurtaları çırpmadan önce çatalın ucuyla delikler açarsanız, bu daha iyi karışmasını sağlar. Doğradığınız yeşillikleri ve baharatları yumurtalarla birleştirdikten sonra iyice çırpın. Çatalı kaldırdığınızda yumurtaların aşağı doğru aktığını görüyorsanız doğru kıvam almış demektir. Orta sıcaklıktaki tavada 2 kaşık yağı eritin. Çok fazla kızdırmamaya dikkat edin. Yumurtalı karışımı hızlıca tavaya boşaltın. Yumurtalarınızı tavada da sürekli çırpmanız gerekiyor. Yumurta çok hızlı pişeceği için ellerinizi çalıştırmanız gerekiyor. Diğer elinizle de tavayı sallamalısınız. Birkaç saniye içinde pişecek ancak hala biraz krema kıvamında olacak. Yanmasını istemiyorsanız hemen ocaktan alın. Çatal yardımıyla omletinizi rulo şeklinde sarın. Kestiğinizde hala ortası kremamsıysa, birazcık yumurta sızıyorsa sorun değil. Omletiniz tam da böyle olmalı. Afiyet olsun