Omlet yapmanın püf noktaları
Omlet deyip geçmeyin. Mükemmel omleti yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var.
1

Başlangıç olarak yeşilliklerinizi ince ince doğrayın.
2

3 yumurtayı kırın. Ancak kırarken dikkat etmeniz gereken kabuğun ezilmekten ziyade ikiye ayrılması. Bunun için kasenin kenarına vurmak yerine tahta, tezgah gibi bi zemine vurun.
3

Yumurtaları çırpmadan önce çatalın ucuyla delikler açarsanız, bu daha iyi karışmasını sağlar.
4

Doğradığınız yeşillikleri ve baharatları yumurtalarla birleştirdikten sonra iyice çırpın.
5

Çatalı kaldırdığınızda yumurtaların aşağı doğru aktığını görüyorsanız doğru kıvam almış demektir.
6

Orta sıcaklıktaki tavada 2 kaşık yağı eritin. Çok fazla kızdırmamaya dikkat edin.
7

Yumurtalı karışımı hızlıca tavaya boşaltın.
8

Yumurtalarınızı tavada da sürekli çırpmanız gerekiyor. Yumurta çok hızlı pişeceği için ellerinizi çalıştırmanız gerekiyor. Diğer elinizle de tavayı sallamalısınız.
9

Birkaç saniye içinde pişecek ancak hala biraz krema kıvamında olacak. Yanmasını istemiyorsanız hemen ocaktan alın.
10

Çatal yardımıyla omletinizi rulo şeklinde sarın.
11
