HaberlerBilgiNefis karpuzlu tariflerNefis karpuzlu tariflerKarpuz yazın en çok tükettiğimiz meyve. Biz sade tüketmeye alışkın olsa da karpuz yemenin birbirinden ilginç yöntemleri var. İşte daha önce hiç denemediğiniz nefis karpuzlu tarifler...1 Karpuzlu smoothie malzemeleri: 2 bardak donmuş karpuz2 bardak hindistan cevizi suyu Karpuzlu smoothie yapılışı: Bütün malzemeyi pürüzsüz hale gelene kadar blendera çekin. İçeceğiniz hazır.2 Karpuz pizza malzemeleri: Çekirdeksiz küçük karpuz2 bardak süzme yoğurt2 kaşık bal2 kaşık vanilya esansı1/2 bardak hindistan cevizi1 bardak dilimlenmiş çilekYarım bardak yaban mersini1 kaşık chia tohumuYarım bardak böğürtlen1/2 bardak granola Karpuz pizza yapılışı: Karpuzu ortadan ikiye kesin. Altını da düz keserek pizzanızın tabanını hazırlayın. Bal, vanilya esansı ve süzme yoğurdu karıştırın. 1 bardak kadarını karpuzun üzerine dökün. Hindistan cevizini serpiştirin. Diğer malzemeleri de süslemek için kullanın.3 Karpuz dondurması malzemeleri: 3 bardak küp küp doğranmış karpuz1 bardak çilek1 limon Karpuz dondurması yapılışı: Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Bütün malzemeleri blenderda püre haline getirin. Dondurma kalıplarına döküp buzlukta dondurun.4 Karpuzlu gaspaço malzemeleri: 4 bardak doğranmış çekirdeksiz karpuz6 bardak küp küp doğranmış karpuz2 bardak küp küp doğranmış domates1 bardak küp küp doğranmış salatalık1/2 bardak küp küp doğranmış kırmızı biber1 küçük küp küp doğranmış soğan3 kaşık ince kıyılmış fesleğen3 kaşık ince kıyılmış nane3 kaşık taze sıkılmış limon suyu1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi2 çay kaşığı zencefil rendesi1/2 çay kaşığı yeşil serrano biberi1/2 çay kaşığı tuz Karpuzlu gaspaço yapılışı: 4 bardak karpuzu blenderda püre haline getirin. Servis kasesine alın. Bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Bir gece buzdolabında bekletin.5 Karpuzlu vegan dondurma malzemeleri: 1 kutu hindistan cevizi sütü5 hurma1/8 çay kaşığı vanilya esansı1 1/2 bardak küp küp doğranmış karpuz Karpuzlu vegan dondurma yapılışı: Bütün malzemeleri blendera çekip düz bir kek kalıbına alın. Buzluğa atın. Donduktan sonra çıkarıp tekrar blendera çekin. Krema kıvamına gelince bir kaba boşaltıp tekrar dondurun.6 Fas usulü karpuz salatası malzemeleri: 4-5 bardak küp küp doğranmış karpuz4 salatalık1/3 bardak kavrulmuş fıstık1/2 bardak ince kıyılmış nane1/2 bardak ince kıyılmış maydanoz1/4 bardak ince kıyılmış 1/4 bardak zeytinyağı1/8 bardak sirke1/2 çay kaşığı tuz1 diş sarımsak Fas usulü karpuz salatası yapılışı: Bütün malzemeleri salata kasesine alıp karıştırın.7 Karpuz granita malzemeleri: 6-8 bardak küp küp doğranmış karpuz1/3 bardak şeker2 limon suyu Karpuz granita yapılışı: Bütün malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirin. Buzlukta 1 saat kadar beklettikten sonra bir çatalla ezin. 1 saat daha buzlukta bekletip aynı işlemi tekrarlayın. 3 saat daha buzlukta bekleyince tekrar çatalla ezip içi boşaltılmış karpuz kabuğunda servis edin.karpuzlu tariflerkarpuzlu salata tarifikarpuzlu dondurma tarifikarpuzlu içecekkarpuzlu smoothie tarifi