Nattonun faydaları
Natto geleneksel bir Japon yemeğidir. Soya fasulyesinden yapılan bu yemek Japonlar tarafından sevilerek tüketilir. Natto yemeği besleyiciliğiyle, Japonların uzun omurlu olmasındaki en büyük etken olarak görülür. İşte nattonun daha önce hiç duymadığınız faydaları.
1

PembeNar Özel
Natto yemeği, soya fasulyesi ıslatılarak, sonra buharda pişirilerek veya kaynatılarak yapılır. Daha sonra içerisine, bakteri Bacillus subtilis eklenir, ardından mayalanır. Natto'nun ilginç bir kokusu, tadı ve dokusu vardır. Natto sağlığımıza birçok fayda sağlar. Nattonun içeriğinde demir, magnezyum , kalsiyum, potasyum bulunur .Aynı zamanda çinko, selenyum ve fosfor bakımından da zengindir. Bu besinler sayesinde içerdiği güçlü probiyotiklerle birlikte, nattonun faydaları arasında böbrek taşlarını önleme, beyin sağlığını artırma, sindirim sağlığını iyileştirme gibi birçok fayda sunar.
2

K vitamini kaynağı
Nattonun içerisinde yüksek miktarda K Vitamini bulunur. Natto vücuda peynirden 100 kat daha fazla K2 Vitamini sağlar. K vitamini kemik mineral yoğunluğunun korunmasında ve osteoporozun önlenmesinde kilit rol oynar.Natto, özellikle diğer K vitamani kaynaklarını tüketmeyen veganlar ve vejetaryenler için oldukça sağlıklı bir alışkanlıktırç Araştırmalar, K2 Vitamini'nin koroner kalp hastalığı ve kalp yetmezliği için önemli bir risk faktörü olan arterlerin sertleşmesini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
3

Notta fermente edilmiş soya fasulyesinden yapılan bir yemek olduğu için sağlık açısından olağanüstü faydalar sunar. Diğer soya biçimlerinden farklı olarak, natto gastrointestinal problemleri tetiklemez. Natto beslenmesinde nattokinaz denilen bir enzim vardır. Bu enzim sayesinde, nata birazdan öğreneceğiniz hastalıkların önlenmesine büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.
4

- Kanser- Kronik yorgunluk sendromu- B vitamini eksikliği- Endometriozis- Fibromiyalji- Kısırlık - Kas spazmları- Rahim fibroidleri
5

Probiyotik zenginidir
Natto, fermantasyon işlemi sırasında eklenen faydalı bakteriler sayesinde içerisinde bol miktarda probiyotikler barındırır. Bakteriler kanın pıhtılaşmasını azaltmaya ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olabilecek enzimler üretir. Yapılan araştırmalar sonucunda nattonun içerdiği probiyotikler sayesinde kanserle savaşma, alerjik bozuklukları önleme, bağışıklık kazandırma ve kabızlık gibi mide bağırsak hastalıklarını tedavi etme yeteneğini içerdiğini göstermiştir
6
