Mutfağın kraliçesi döküm tavada pişirebileceğiniz ağızları sulandıran 7 tarif
Hem ocak hem fırında kullanılan döküm tava pratikliği ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Fazladan bulaşık çıkarmayan, pişirildiği gibi sofraya koyulan döküm tavada çok lezzetli yemekler ve tatlılar pişirebilirsiniz. İşte mutfağın kraliçesi döküm tavada pişirebileceğiniz, ağızları sulandıracak 7 tarif...
1

Döküm tavada mısır ekmeği
Şüphesiz döküm tavada pişirebileceğiniz en güzel ekmeklerden biri mısır ekmeği. Tadına doyamayacağınız döküm tavada mısır ekmeği
2

Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu, 1,5 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı ayran, 2 su bardağı ılık su, 100 gr erimiş tereyağı, 10 gr kabartma tozu, 2 çay kaşığı tuz, 1 yumurta.
3

Nasıl yapılır?
Öncelikle döküm tencerenizi 250 derecede 20 dakika kızdırın.Çok ince olmayan elekten mısır ununu geçirin. Buğday ununu da eleyin karışıma. Kabartma tozu ve tuzunda ekleyip karıştırın. Ayran, su ve yağı karıştırın. Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika çırpın. Unlu malzemeyi de ekleyip iyice karıştırın. Fırında kızan tencereyi çıkarın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp fırçayla her yanına yedirin ve ekmek hamurunuzu döküp spatula ile düzeltip kapağını kapatıp 200 derece fırına koyun. 10 dakika sonra kapağını çıkarıp fırını 175 dereceye getirin. Arada ekmeğin üstüne su püskürtün ki kabukları çok kuramasın.
4

Döküm tavada patates graten
Ara sıcaklarda ya da ana yemek olarak servis edilen kremalı patates graten herkesin damak zevkine ortak nokta buluyor. Fırın kabında ya da borcamda pişirdiğiniz patates grateni, bu sefer döküm tavada pişirmeyi deneyin. Pişman olmayacağınıza söz veriyoruz.
5

Malzemeler:
1 diş sarımsaki, 4 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı krema , 1 kilo patates, 3/4 su bardağı parmesan, 3/4 su bardağı tulum peyniri, 2 tatlı kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/4 tatlı kaşığı karabiber.
6

Nasıl yapılır?
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, ikiye böldüğünüz sarımsağı tereyağının içine atın. Döküm tavanızı hazırladığınız yağ ile yağlayın. Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Krema ve sütü karıştırın. Tavanın tabanına ilk önce patatesleri sonra krema karışımını, tulum peyniri, parmesan peyniri, kimyon, tuz ve karabiberi koyun. Patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tavanızı alüminyum folyo ile kaplayıp fırına verin. 1 saat üstü kapalı şekilde pişirin. Folyoyu kaldırıp üzeri kızarana kadar 50 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
7

Döküm tavada karides
Döküm tavanın kraliçesi karidesi özleyenler için mükemmel bir karides tarifine yer verdik. Döküm tavada kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti mutlakadeneyin.
8

Malzemeler:
600 gram jumbo karides, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 2 adet kırmızı jalapeno biberi, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber,1 yemek kaşığı soya sosu, 1 adet orta boy limon (kalın kabuklu).
9

Nasıl yapılır?
Jumbo karidesleri bol suda yıkayın. Kafalarının altında kalan kabuk kısımlarını elinizle dikkatli bir şekilde çıkartın. Kuyruk kısımlarını almamaya ve zedelememeye dikkat edin. Orta kısımlarında yer alan ve iplik şeklinde uzanan (bağırsakları) kısımları dikkatli bir şekilde temizleyin. Yeniden bol suda yıkadığınız karideslerin suyunu süzdürün ve üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları, halka şeklinde kesin. Maydanozları incecik kıyın. Limonun kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
10

Jalapeno biberi ince ince dilimleyin. Lemongrass'ı keskin bir bıçağın tersiyle ezdikten sonra yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını döküm bir tavada kızdırın. İncecik doğranmış sarımsak ve limon otlarını zeytinyağına aromalarını vermeleri için katın.Ayıklanmış karidesleri tavaya alın ve yüksek ateşte soteleyin. İnce ince dilimlenmiş jalapeno biberleri ekleyin. Kısa sürede pişen ve toparlanan karidesleri çeşnilendirmek için; soya sosu, taze çekilmiş tane karabiber, rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış maydanozları kattıktan sonra ocaktan alın. Sıcağı sıcağına bekletmeden servis yapın.
11

Döküm tavada patatesli yumurta
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi patatesli yumurtayı döküm tavada yapmaya ne dersiniz? Normal tavada pişirdiğiniz patatesli yumurtadan daha lezzetli olan döküm tavada patatesli yumurtayı hemen deneyin!
12

Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 3 su bardağı fırınlanmış patates, 5 adet sosis, 1 adet kabak, 4 tane yumurta, tuz ve karabiber.
13

Nasıl yapılır?
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin. Biberleri 5-6 dakika soteleyin. Ateşten alın. Patates ve sosisleri biberlere ekleyin. Yumurtaları kırın. 8-10 dakika yumurtalar istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin.
14

Döküm tavada cızbız bonfile
Ana yemek için de cızbız bonfileyi sizinle buluşturuyoruz. Mükemmel suyuyla pişen cızbız bonfile, sofralarınızı baştan yaratacak. İşte döküm tavadacızbız bonfile yapmak için gerekli olan malzemeler...
15

Malzemeler:
500 gram dana bonfile, 1 adet kırmızı etli biber, 1 adet dolmalık yeşil biber, 1 adet sarı dolmalık biber, 2 adet kırmızı soğan, 1 diş sarımsak, 1 tutam karabiber,1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı.
16

Nasıl yapılır?
Bonfileleri uzun uzun jülyen şeklinde doğrayın. Biberleri ortadan ikiye bölerek içersindeki çekirdekleri temizleyin, daha sonra etli kısımlarını alarak boylarını eşitleyin ve her biri bonfile boylarına yakın olacak şekilde jülyen doğrayın. Tavayı ocağa koyun ve ısınmasını bekleyin. Tavayı yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve bekletmeden biberleri ekleyin. Biberler suyunu çektikten sonra sarımsağı, etleri ekleyin ve sotelemeye harlı ateşte devam edin. Bu aşamada yemeği, tuz ve karabiber ile aromalandırabilirsiniz. Etler suyunu çektikten sonra gelişi güzel halka halka doğradığınız soğanları ekleyin, tavayı sallayarak yemeği karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
17

Döküm tavada kıymalı pizza
Döküm tavada, kıymalı pideyi sollayacak kıymalı pizza tarifini mutlaka deneyin! Normal fırın kabında pişirdiğiniz pizzalardan daha lezzetli olacağından eminiz!
18

Malzemeler:
Hamur için: 1 yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1,5 su bardağı un.
İç harç için: 5 yemek kaşığı domates sos, 150 gr kıyma, 1 adet soğan, küçük doğranmış, 1 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş.
19

Nasıl yapılır?
Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru tavaya yayın. Bir tavada soğan ve kıymayı kavurun. Domates sosunu hamurun üzerine yayın, kıymalı harcı serpin ve kaşar peyniriyle üstünü kapatın. Kapağı kapalı olarak en kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz fırında da pişirerek yapabilirsiniz.
20

Döküm tavada muzlu ve parça çikolatalı kek
Son olarak döküm tavada kek mi olur dediğinizi duyar gibiyiz. Öyle güzel oluyor ki garanti ediyoruz çok beğeneceksiniz! Döküm tavada muzlu ve parçaçikolatalı kek tarifi için hemen malzemeleri hazırlayın!
21

Malzemeler:
4 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 büyük yumurta, 3 orta boy olgun muz, 1 çay kaşığı vanilya özü,2 çay bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı damla çikolata.
22
