Mükemmel hamburger yapmanın püf noktaları
Ünlü şeflerden mükemmel hamburger köftesi ve hamburger yapmanın püf noktaları
1

1. Yüksek kalite etler kullanın. Birkaç farklı eti karıştırarak daha güzel hamburger köfteleri elde edebilirsiniz. Döş, kemiksiz kaburga eti ve gerdan eti karışımı muhteşem hamburger için tercih edilebilecek etlerden.
2

2. Kendi etinizi kendiniz öğütürseniz daha güzel bir et elde edebilirsiniz. Etleri küçük küçük doğrayın ve buzlukta 15 dakika kadar bekletin. Donmasınlar ama hafifçe sertleşsinler. Ardından dilediğiniz şekilde öğütün.
3

3. Eti öğüttükten sonra eklemek istediğiniz baharatlarla karıştırıp tüp şekline getirip, streç filmle sararak yarım saat buzdolabında bekletin. Ardından suşi keser gibi dilimleyin.4. Hamurger köftesi yaparken yağlı ve yağsız et oranı %80 yağsız ve %20 yağlı et şeklinde olmalıdır.
4

5. Hamburger köftesini ızgaraya veya tavaya koymadan önce baş parmağınızla herbirinin merkezini hafifçe bastırın. Bu sayede köftenin pişerken küçülmesini engelleyebilirsiniz.6. Izgara yerine döküm tavada pişirirseniz hamburger köftesi istediğiniz gibi olacaktır.
5

7. Hamburger ekmeğini mutlaka tereyağı ile kaplayın. Ardından biraz kızartın.8. Hamburger köftesini pişirirken sakın bastırmayın. Bastırırsanız suyunu kaybeder ve kurur.
6

9. Hamburger köftesini pişirirken 15 saniyede bir çevirirseniz içi daha iyi pişer.10. Hamburger köftesini pişirdikten sonra 5 dakika bekletmelisiniz. Bu sayede içi pişmeye devam eder ve daha lezzetli ve sulu olur.
7
