Menemen soğansız mı olur? Ustasından çakallı menemen tarifi
Samsun'un ünü sınırlarını aşan meşhur lezzeti Çakallı menemeni, 7den 70'e herkese hitap ediyor. Meşhur menemen ustası Cengiz Toprak, ünlü lezzetin püf noktalarını verdi.
1
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d8b685542851c447179dd.jpg)
Samsun'un en ünlü lezzetlerinden biri olan Çakallı menemeni rengiyle, kokusuyla ve tadıyla yoğun bir talep görüyor. Samsun-Ankara yolunda hizmet veren menemenciler, her gün yüzlerce vatandaşa bu lezzeti sunuyor.
2
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d881e5542851c447179bc.jpg)
Bu güzergahta seyahat edenler, Çakallı menemenini yemeden yollarına devam etmiyor. Çakalı Menemenin porsiyonu da 20 TL'den satılıyor. 12 yıldır bu sektörde yer alan işletmeci ve şef Cengiz Toprak, Çakallı menemeninin püf noktalarını anlattı.
3
![Menemen soğansız olur](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d881d5542851c447179ba.jpg)
'Menemen soğansız olur'
'Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?' tartışması için Toprak, en güzel menemenin soğansız olduğunu belirtti. Yıllardır menemen için soğanlı-soğansız tartışmalarının yapıldığını ifade eden Toprak, "Menemen soğansız olur. Soğanlı menemeni ise geçmişte genelde annelerimiz yapardı.
4
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d881e5542851c447179be.jpg)
Soğanlı menemen tercih meselesidir, çünkü soğanlı menemeni herkes yemeyebilir. İsteyen olursa menemenin içine soğan ve sarımsak da atıyoruz. Gün içinde biz 500 kişiye menemen yapıyorsak, bunların içinde bir kişi bile 'menemenim soğanlı olsun' demiyor.
5
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d88225542851c447179cc.jpg)
Bence en güzel menemen soğansız olur, bu işe artık noktayı koyalım. Çakallı menemeni ise herkesin tercih ettiği bir lezzet. Bu lezzetin en önemli malzemesi ise tereyağıdır. Tereyağını tavaya alıyoruz ve güzelce eritiyoruz.
6
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d881e5542851c447179c2.jpg)
Ardından lezzet versin diye içine yeşilbiber doğrayıp, koyuyoruz. Yağ hafiften yanma kıvamına gelecek ve ardından domateslerimizi tavaya alıyoruz. Bu işin en önemli püf noktası da domates çok iyi pişecek. Daha sonra içine toz biber, pul biber, tuz koyuyoruz.
8
![Herkes bu lezzeti merak ediyor](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d88205542851c447179c4.jpg)
'Herkes bu lezzeti merak ediyor'
Çakallı menemenine ciddi bir talep olduğunu anlatan Toprak, "Sadece yurt içinden değil yurt dışında bile müşterilerimiz oluyor. Özellikle son zamanlarda Arap turistlerden, ciddi bir talep görüyoruz. Turlarla bölgeye gelen turistler, mutlaka buraya geliyor.
9
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d88225542851c447179c6.jpg)
Herkes bu lezzeti merak ediyor, bizler de turistlere, 'bu sizin yiyebileceğin en taze yemek' diyoruz. Tüm ürünlerimizi etrafımızda bulunan köylülerden alıyoruz. Özel pıtıl ekmeğiyle ikram ediyoruz. İşimizi çok seviyoruz.
10
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d88225542851c447179ca.jpg)
Yaz aylarında menemeni yaparken tat konusunda çok mücadele etmiyoruz, çünkü domatesler yaz ayında çok lezzetli oluyor. Ama kış aylarında biraz zorlanıyoruz, en güzel domatesi bulmaya çalışıyoruz.
11
![Menemen soğansız mı olur Ustasından çakallı menemen tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/750x0/5f8d88225542851c447179c8.jpg)