HaberlerYöresel TariflerMalatya'nın yöresel yemek tarifleriMalatya'nın yöresel yemek tarifleriHer şeyi ile güzel Malatya'nın yemekleri de ayrı bir güzelliktedir. İşte sizlere Malatya yöresine ait nefis yöresel yemek tarifleri...1 Malatya, yüzden fazla yapılan bulgurdan köftesiyle eşi benzeri bulunmayan bir mutfak kültürüne sahiptir.Yemeklerinden; bulgurlu lahana sarması, bulgurlu dolma, Malatya kâğıt kebabı… Çorbalarından; kulak çorbası, nohutlu çorba, tarhana çorbası…Tatlılarından taş kadayıf ve un kurabiyesi oldukça meşhur lezzetleri arasında yer almaktadır.2 Bulgurlu dolma tarifi Bulgurlu dolma malzemeleri: - Kurutulmuş patlıcan veya biber- 2 bardak pilavlık bulgur- 4 adet kuru soğan- 2 çorba kaşığı domates salçası- 1 yemek kaşığı biber salçası- 1 demet maydanoz- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber - Sıvı yağ3 Bulgurlu dolma yapılışı: Kurutulmuş biber ve patlıcanları bir tencerede haşlayın ve sonrasında süzün. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra içine bulguru ve salçayı ekleyip karıştırın. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatın. Daha sonra kurutulmuş sebzelerin içini doldurup tencereye dizin. Hepsi bitince üzerine tabak kapatarak 4 su bardağı su ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.4 Malatya kâğıt kebabı tarifi Malatya kâğıt kebabı malzemeleri: - 2 kg kaburga eti- 2 kg patlıcan - 2 kg biber- 1 kg domates- Tuz ve sıvıyağ5 Malatya kağıt kebabı yapılışı: Eti büyük bir tavada mühürleyin.( yağlı tavada kızarıncaya kadar kavurun). Yağlı kağıda tuz serpip etleri koyun ve hava almayacak şekilde kapatın. Daha sonra eti kavurduğunuz tavaya sebzeleri atıp kavurun. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağı ilave edin. Sebzeleri gözükmeyecek şekilde kağıda sarılı eti sebzelerin üzerine koyun. Fırında orta ısıda yaklaşık 3 saat boyunca pişirin. Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…6 Kulak çorbası malzemeleri: - 250 gr kuşbaşı et- 1 bardak mantı- 1 çorba kaşığı salça- 1 adet soğan- 1 çay bardağı nohut- Sıvı yağı- Yeteri kadar su- Tuz, karabiber ve kimyon- Limon suyu7 Kulak çorbası yapılışı: Eğer hazır nohutunuz yoksa bir gece önceden sıcak suda bekletip ertesi gün etlerle beraber pişirebilirsiniz. İlk olarak sıvıyağı eklenmiş bir tencerede etleri suyunu çekene kadar kavurun. Soğanları da ilave edip ara ara karıştırın. Daha sonra kavrulan etlerin içine salçayı ilave edin. Daha sonra 6 bardak su ilave edip karıştırın. İyice kaynadıktan sonra nohutları ve baharatları ekleyip mantılar pişinceye kadar ocağı kapatmayın. Son olarak limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…8 Malatya usulü un kurabiyesi tarifi Malatya usulü un kurabiyesi malzemeler: - 1 su bardağı vita yağı- 1 su bardağı pudra şekeri- Aldığı kadar un - Kayısı çekirdeği veya badem 9 Malatya usulü kurabiye tarifi yapılışı: Yağı ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt kıvamına gelen yağ ve şekerin içine aldığı kadar un ilave edin ve yoğurun. Son olarak minik toplar haline getirip üzerine kayısı çekirdeği batırın ve 175 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Afiyet olsun...malatyanın meşhur yemekleriMalatya yöresel tarifler