Kurban Bayramı'nda yapılan yemekler şüphesiz ki sürekli et yemekleri oluyor. 4 gün boyunca hangi et yemeklerini pişireceğim?, Kurban Bayramı'nda hangi et yemekleri yapılır? sorusunu sormaktan sizleri kurtaracağız. İşte Kurban Bayramı'nda pişirebileceğiniz, tadı damaklardan asla silinmeyecek olan etli yemek tarifleri… Kurban Bayramı'nda sürekli kavurma yemek istemiyorsanız siz vereceğimiz tariflere göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Dilediğiniz miktarda tost ekmeği, 1 yemek kaşığı tereyağı, 200 gram kavurma, dilediğiniz kadar kaşar peyniri, 1 çay kaşığı tuz, salatalık turşusu İlk olarak kavurmalık etleri ince ince dilimleyin. Salatalık turşularını da jülyen şeklinde kesin. Daha sonra tost ekmeklerini ortadan ikiye bölün. Kaşar peynirlerini de ince ince dilimleyin. Ekmeklerin iç kısımlarına tereyağı ve karabiber serpiştirdikten sonra ilk olarak salatalık turşusunu, üzerine kaşar peynirini sonrasında ise kavurmaları yerleştirin. Tost ekmeklerini kapattıktan sonra üzerine tereyağı sürün ve tost makinesine atın. Kaşarlar eriyene kadar tostunuzu makinenin içerisinde pişirin. 300 gram kavurma, 3 adet yumurta, tuz Kavurmaları hızlı bir şekilde pişecek gibi küçük küçük parçalar halinde kesin. Kavurma yapacağınız tavayı iyice kızdırın. Orta ateşte kavurmalar renk alana kadar pişirin. Etler pişip iyice kavrulduğunda içerisine yumurtaları ilave edin. Üzerine pul biber dökerek servis edebilirsiniz. Lokum gibi ve lezzetli bir saç kavurma için en önemli unsur etin tazeliği ve kalitesidir. Bu nedenle saç kavurma yapmak için Kurban Bayramı oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Tadı damaklardan düşmeyecek olan lezzetli ve bir o kadar da pratik saç kavurma tarifi… 500 gram koyun eti, büyük soğan, 2 tane biber (yeşil), 2 tane domates, dilediğiniz miktarda kekik tuz, karabiber, kimyon, pul biber Etleri küçük küçük doğrayın. Saç kavurmayı ateşe oturtun; önce yağlı kısımlarını saç kavurmaya koyun, sonra tüm etleri atıp etin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun. Soğanı yemeklik veya halka halka doğrayarak ekleyin, kısa bir süre sonra halka halka doğradığınız biberleri ekleyip kavurun. Yarım yemek kaşığı biber salçasını koyup kavurmaya devam edin, etler suyunu çekip sebzeler yumuşadığında en son domatesleri ekleyip kapağı kapatın ve ateşi iyice kısın. Domatesler suyunu salıp çektikten sonra içerisine baharatları ekleyip sıcak servis edebilirsiniz.