HaberlerBilgiKrep tarifleriKrep tarifleriBirbirinden farklı tariflerle krep sadece sabah kahvaltılarında deÄŸil günün her saati tercih edilebilir. Ä°ÅŸte iç harçlarıyla tadına doyum olmayacak krep tarifleri1 Ispanaklı krep malzemeleri: 1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 bardak süt1 bardak haÅŸlanıp robottan geçirilmiÅŸ ıspanak4 kaşık unYarım çay bardağı sıvı yaÄŸÂ Arasına:Krem peynirSalam Ispanaklı krep hazırlanışı: Ispanakları ve diÄŸer malzemeleri karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Krep tavasını yaÄŸlayıp krepleri piÅŸirdikten sonra içine krem peynir sürüp salam dizin. Rulo yapıp kürdan batırın.2 Kıymalı krep malzemeleri: 3 bardak süt3 bardak un2 yumurtaTuz İç harcı için:Yarım kilo kıyma1 soÄŸan1 biber1 domates1 havuç3 diÅŸ sarımsakYarım kaşık salçaYarım bardak bezelyeKaÅŸar rendesiPulbiber, karabiber, tuzSıvıyaÄŸÂKıymalı krep hazırlanışı: İşe krepleri yaparak baÅŸlayın. Hamurdan 1 kepçe alıp krep tavasında arkalı önlü piÅŸirin.  Bir tavada kıymalı sos için küp küp doÄŸradığınız havuçları yaÄŸda soteleyin. SoÄŸanları ve biberi ekleyin sotelemeye devam edin. Domates, sarımsak, salça ve kıymayı ekleyin. Altını kapatmaya yakın bezelyeyi ekleyip harcı kenara alın. Krepleri içine harcı koyup sarın. 200 derecelik fırında kaÅŸarlar eriyene kadar piÅŸirin.3 Sebzeli krep malzemeleri: 1 yumurtaYarım çay bardağı süt2,5 kaşık un1 tatlı kaşığı naneKarabiber, tuz İç harcı için:1 küçük domates1 yeÅŸil biber1 kırmızı biber1 küçük soÄŸanZeytinPeynirMaydanozZeytinyağı Sebzeli krep hazırlanışı: İç harcı için malzemeleri küçük küçük doÄŸrayın. Tavaya zeytinyağı koyup soÄŸanı kavurduktan sonra diÄŸer malzemeleri de ekleyip kavurun. Krep için malzemeleri çırpıp istediÄŸiniz kalınlıkta piÅŸirin. PiÅŸen kreplerin içine harcı koyup isteÄŸe göre üzerine peynir ekleyin. Kenarlardan kapatıp kürdan batırın.4 BeÅŸamel soslu tavuklu krep malzemeleri: 6 çay bardağı süt10 kaşık un2 çay kaşığı tuz1 bardak kaÅŸar rendesi İç harcı için:1 paket tavuk göğsü3 kaşık sıvı yaÄŸYarım bardak sıcak su2 soÄŸan2 biberMaydanoz1 kaşık salça1 kaşık soya sosuKarabiber, tuz BeÅŸamel sosu için:2 bardak süt2 kaşık un2 tatlı kaşığı tereyağıMuskat, tuz BeÅŸamel soslu tavuklu krep hazırlanışı: Tavukları jülyen doÄŸrayıp suyunu çekene kadar piÅŸirin. Sıvı yaÄŸ ekleyin. YaÄŸ ısınınca soÄŸan ve biberi kavurun. Sıcak suda eritilen salça, karabiber ve tuz ekleyip piÅŸmeye bırakın. En son maydanoz ekleyin. Krep için süt, un ve tuzu çırpın ve piÅŸirin. BeÅŸamel sos için, süt ve unu bir tencereye alın, muskat ve tuz ekleyip devamlı karıştırarak kaynatın. PiÅŸtikten sonra tereyağını ekleyin. Kreplerin arasına iç harçtan koyup sarın. Ãœzerine beÅŸamel sos ve kaÅŸar döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında piÅŸirin.krep tariflerikrep nasıl yapılır