Kızarmış patates tekrar nasıl ısıtılır? Yeniden çıtır kalmaları için...
Önceden kızarttığınız patatesleri yeniden ısıtırak çıtır çıtır olmasını istiyorsanız, paylaştığımız 2 yöntemden birini uygulayabilirsiniz. Fırında ya da ocakta ısıtarak patateslerin yeniden çıtır bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Peki, fırında veya ocakta ısıtırken nelere dikkat etmelisiniz? İşte tüm püf noktaları...
1

Fırında yeniden ısıtmak için...
Patates kızartmasını fırında yeniden ısıtmak istiyorsanız öncelikle fırını 230 derece getirip, ısınmaya bırakın.
2

Kullanacağınız kabı yağlı kağıt ile kaplayın
Fırın tepsisi, cam kabı ya da fırın kabını patatesleri koymadan önce yağlı kağıt ile kaplayın. Bu yöntempatateslerin tepsiye yapışmasını engeller ve temizlemesi de daha kolay olur.
3

Patates kızartmasını tepsiye koyun
Yağlı kağıt ile kapladığınız kabın üzerine önceden kızarttığınız patatesleri tek tek dizin. Üst üste gelmemesine dikkat edin. Eğer üst üste binerlerse patatesler birbirine yapışır ve ayırmakta zorluk çekebilirsiniz. Patatesin lezzetini artırmak içinbir tutam tuz veya başka baharatlar ekleyebilirsiniz.
4

Ön ısınmadan sonra patatesleri fırına koyun
230 derece önceden ısıtılmış fırına patateslerini yerleştirin ve sadece 2-3 dakika ısıtın. Bu zaman içerisinde fırının kapağını açın ve patatesleri karıştırmayı, alt-üst etmeyi ihmal etmeyin. Patatesler renk değiştirmeye başlayınca fırından çıkarın. 1 dakika kadar soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
5

Tavada yeniden ısıtmak için...
Orta boy bir tava ya da dökme demir tava kullanın Özellikle dökme demir tavalar patatesin yeniden kızarmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
6

Bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin
Isıtacağınız tavaya 1 yemek kaşığı kadar yağ ekleyin. Burada dumanlanma noktası yüksek olan bir yağ kullanın.
7

Tavayı orta ateşte ısıtın
Önceki günlerden kalan patates kızartmasını tavaya eklediğiniz de, yağ kızmış olmalıdır. Bu noktayıatlamayın.
8

Tavaya ekleyip karıştırın
Patates kızartmasını tavaya ekleyin ve ardından iyice karıştırın. Her tarafının yağla kaplanmasını sağlayın. Böylece patatesler yanmadan çıtır bir hale gelecektir.
9

Pişerken sık sık karıştırın
Patatesler pişerken sık sık karıştırın. Bu sayede patatesler tavaya yapışmaz ve yanmaz. Tavaya yapışanları ayırmak için spatula kullanabilirsiniz.
10

3-5 dakikadan fazla pişirmeyin
Patateslerin pişme süresi yaklaşık 3-5 dakika olacaktır. Bu süre patateslerin ne kadar kalın kesildiğine bağlıdır. Patatesler çıtır bir hal alınca ve renkleri kızıl kahverengiye dönünce olmuş demektir.
11
