Kıyma alırken markette satılan hazır paket kıymaları almaktan kaçının. Kıymayı kasapta özellikle dana döşünden ve orta yağlısından almaya özen gösterin. Kasaplar genellikle kıyma makinelerini kullanırlar. Kıyma makinesinden et çektirmek yerine bıçakla kıyılmış etlerden oluşan satır kıymalarını tercih edin. Kasabınızı eti satırlara kıyma hazırlamasına ikna edemiyorsanız ilk olarak makineyi boş bir şekilde çalıştırmalarını isteyin. Makinenin içinde bulunan ve daha önceden çekilmiş etler bayatlamış ve bakteri üretmiş olur. Bu da sizin kıymanızın içerisine karışmasına neden olabilir. Ayrıca kasabın kıyma makinesine atığı eti makineden bir kere geçirmesini söyleyin. Aksi takdirde kıymanız bulamaç halini alabilir. Kasaptan aldığınız kıymayı kullanmaya başlamadan önce tahtta kaşık yardımıyla havalandırın. Kıymanın altını üst tarafına getirin ve tanelere ayrılmasını sağlayın. Bu işlemi tıpkı erişte ayırır gibi yapmanız gerekir. Bunu yaptığınızda kıymanız piştiğinde lastik gibi olmaz ağzınızda dağıldığını yerken hissedersiniz.