Yazın pişirilmeyen tatlılar oldukça sevilerek tüketiliyor. Yoğun bir lezzete sahip olan karpuzu vanilyalı kremayla kaplayıp üzerine çeşitli fıstıklardan, taze ahududu ve çilek serpiştirebilirsiniz. Yuvarlak bir şekilde kestiğiniz karpuzu pizza dilimleri şeklinde dilimleyerek peynir,zeytin, taze naneve çeşitli salata soslarıyla birleştirerek sunabilirsiniz. Karpuzun peynirle muhteşem bir ikili olduğunu hepimiz biliyoruz. karpuz peynir akımına yeni bir soluk getirmek istiyorsanız krema ve mozeralle peynirinden oluşan burrata peynirini denemelisiniz. İçerisine taze kıvırcık yaprakları ve chery domatesler ekleyerek lezzet,ine lezzet katabilirsiniz. Yuvarlak kurabiye kalıplarıyla karpuzu kestikten sonra üzerlerine peynir ve salatalık serpiştirerek misafirlerinize özel bir sunum hazırlayabilirsiniz. Komple kabuklarını soyduğunuz karpuzun üzerini kremşantiyle kaplayın. Sonra çeşitli meyvelerle ve çikolatalarla lezzetlendirebilirsiniz.