HaberlerZeytinyağlı TarifleriKabak yemeği tarifleriKabak yemeği tarifleriBirbirinden sağlıklı ve lezzetli kabak yemeği tarifleri...1 Kabak yemeği malzemeleri: 1 kilo kabak1 soğan150 gram kıyma3 yeşil biber2 domates1/2 kaşık domates salçası1/2 kaşık biber salçası2-3 kaşık zeytinyağıDereotuMaydanozTuzKabak yemeği hazırlanışı:Yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri de küp küp doğrayıp tenceredeki karışıma ilave edin. Domatesler suyunu çekince biber ve salçayı ekleyip kavurun. Yarım çay bardağı suyla homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Suyu çekince küp küp doğranmış kabakları ve tuzunu ilave edin. Kapağı kapatıp kabağın sulanmasını bekleyin. Ara ara karıştırın. Kabaklar yumuşayınca maydanoz ve dereotunu ekleyin. 1 çay bardağı suyu da ekleyerek 10-15 dakika pişirin.2 Kabak salatası malzemeleri: 3 kabakSüzme yoğurtMayonezİri çekilmiş ceviz2 diş sarımsakDereotuKabak salatası hazırlanışı:Kabakları soyup küp küp doğradıktan sonra sıvıyağda soteleyin. Bir kapta kabak, yoğurt, mayonez, sarımsak, dereotu, ve cevizi ekleyip karıştırın.3 Kabak mücveri malzemeleri: 3 kabak1 soğan1 bardak un2 yumurtaPulbiber, karabiber, nane, tuzSıvıyağKabak mücveri hazırlanışı:Soğan ve kabağı rendeleyin. Yumurta, un ve baharatlerı ekleyip karıştırın. Yağı kızdırıp kaşıkla harçtan dökün. Arkalı önlü pişirin.4 Kabak dolması malzemeleri: Kabak1 bardak pirinç1 bardak bulgur6-7 kuru soğan10 gram kıyma1 kaşık biber salçası1 kaşık domates salçasıDereotuMaydanozPulbiber, TuzKabak dolması hazırlanışı:Kabakların içini oyup hazırlayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Kabakların içini doldurun. Üzerlerini dilim domateslerle kapatın. Biraz suyla salçayı karıştırıp tencerenin üzerinde gezdirin.kabak yemeklerikabakla yapılan yemeklerkabak yemeği tarifleri