HaberlerYöresel Tariflerİzmir'in yöresel yemek tarifleriİzmir'in yöresel yemek tarifleriTürkiye'nin her şehrinde olduğu gibi İzmir’in de kendine has yöresel yemekleri bulunmakta. İşte sizlere sebze yemeklerinden tatlılarına kadar kendini diğer şehirlerden ayıran İzmir’in nefis yöresel yemek tarifleri…1 İzmir’e ait birçok yöresel lezzet bulunmaktadır. Bunlardan en meşhur olanları keşkek, İzmir köftesi, papaz yahnisi… Tatlılarından şambali tatlısı ve İzmir lokması oldukça meşhurdur. İşte sizlere İzmir mutfağından nefis yöresel yemek tarifleri,2 Kumru tarifi malzemeleri: - 6 Dilim salam - 4 adet sosis- 2 adet sandviç ekmeği- 4 dilim kaşar Kumru tarifi yapılışı: Salam ve sosisleri uzunlamasına doğrayın ve yağlanmış tavada soteleyin. Daha sonra sandviç ekmeğinin içini açarak salam ve sosisleri paylaştırın. Kaşarları da tavaya alıp birkaç saniye beklettikten sonra ekmeğin üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…3 İzmir köftesi tarifi İzmir köftesi malzemeleri: - 500 gr dana kıyma- 1 adet soğan- 2 çorba kaşığı zeytin yağı- 1 tatlı kaşığı domates salçası - 2 adet patates- 2 adet soğan- 1 dilim bayat ekmek- 1 ufak kaşık karabiber- 1 ufak kaşık kimyon- 3 bardak haşlanmış suü- 1 ufak bardak ayçiçeği yağı (kızartma işlemi için)- Tuz- 1 adet yumurta4 İzmir köftesi hazırlanışı: Derin bir kabın içerisine köfteyi yoğurmak için kıyma, karabiber, tuz, bayat ekmek, yumurta, kimyon ve rendelenmiş soğan katılarak yoğurma işlemi gerçekleştirilir. Yoğrulan köfte top hale getirilerek aynı kabın içerisinde dolapta 30 dk. dinlendirilir.Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar elde edilerek avuç içerisinde parmak köfteler elde edilir.Patateslerde doğranıp kızartıldıktan sonra aynı yağda parmak şeklinde hazırladınız köfteler kızartılacak. Kızartılan köftelerde tepsiye dizilen patateslerin üzerine dizilecek.Yağın içerisine küp şeklinde doğranmış domatesler kavrulup bir su bardağı su eklendikten sonra patatesli köftelerin üzerine dökülecek. Kalan diğer domatesler ince ince doğranıp tepsinin en üst kısmına yerleştirilecek. 3 su bardağı su ve yeterli miktarda tuz dökülerek ocak ısısı yüksek olacak şekilde kaynamaya bırakılacak.Kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı düşürülerek 30 dk pişirebilirsiniz. Pişirme islemi tamamlandıktan sonra yemeğiniz servise hazır! Afiyet olsun…5 Papaz yahnisi tarifi Papaz yahnisi malzemeleri: - 500 gr kuzu eti- 500 gr arpacık soğanı- 3 yemek kaşığı tereyağı - Yarım bardak sirke- 2 diş sarımsak- 5 su bardağı sıcak su- 1 kaşık kimyon- 1 paket et suyu tableti- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber6 Papaz yahnisi hazırlanışı: İl olarak arpacık soğanları ve sarımsağı soyup bir kenarda bekletin. Daha sonra derin bir tencereye yağı ilave ettikten sonra içerisine kuşbaşı doğranmış etleri atın. Etler suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Etler suyunu çekmeye başladığında içine soyduğumuz soğan ve sarımsakları bütün halinde ilave edin. Üzerine malzemeler kısmında belirttiğimiz baharatları ve sirkeyi ekleyerek 5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.Daha sonra sıcak su ve et suyunu tencereye ilave ederek pişirme işlemine başlayabilirsiniz.Pişirme işlemi sonlandıktan sonra üzerine kırmızı biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…7 Şambali tatlısı tarifi Şambali tatlısı malzemeleri: - 2 Bardak yoğurt- 3 bardak irmik- 2 bardak şeker- 1 bardak un- 1 paket kabartma tozu- 1 paket vanilya Üzeri için; Fıstık veya badem Şerbeti için; - 4 bardak su- 5 bardak şeker8 Şambali tatlısı hazırlanışı: Derin bir kabın içerisine yoğurt ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımı yağladığımız fırın tepsisine dökün. Döktüğünüz hamurun üzerini fıstık ya da bademle süsleyerek 170 derecelik fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbeti için,4 bardak su ile 5 bardak şekeri karıştırarak kayamaya bırakın. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan şerbeti pişen şambali tatlısının üzerine dökün. Tatlı ılındıktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun…İzmir yöresel yemek tarifleriizmir'in meşhur yemekleri