Yazın ve bahar mevsiminin vazgeçilmezi olan mangalı artık bin bir türlü eziyet çekerek yapmayacaksınız. Size vereceğimiz yöntemlerle hem daha çabuk hem de etinizin daha lezzetli pişmesini sağlayabileceksiniz. İşte hızlı ve pratik mangal yakmanın püf noktaları… Kömür mangalda etlerin pişmesi için en önemli araçtır. Kömürün çabuk ve kuvvetli bir şekilde yanması için mangala piramit şeklinde dizilmesi gerekir. Bu sayede ısınan havanın yükselmesi sonucunda ateşin etlere yaklaşması sağlanır. Kömürlerin üzerinde beyaz küllerin yaygınlaşması ile birlikte etlerin ateş üzerine konulması gerekir. Ateş sonucunda oluşan dumanın çoğalmasını engellemek için kuyruk yağı yardımıyla ızgaranın üzerini silmek bu sorunu engelleyecektir. Mangal etinin daha lezzetli bir şekilde pişmesi için etlerin bir gece önceden marine edilmesi önerilir. Zeytinyağı, sirke, süt veya yoğurt ile birlikte baharatlar da eklenerek etlerin terbiye edilmesi etlerin daha güzel pişmesini sağlar. Mangal yakarken ispirto veya gaz gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler kullanılmamalıdır. Mangal çırası, kuru tahta parçaları, ağaç dalları ve gazete kâğıtları kullanılabilir. Kırmızı etler ateşe yakın olarak pişirilmelidir. Beyaz et ve balık ateşe uzak bir konumda pişirilmelidir.