Hangi sebzeyi ne kadar süre pişirmeliyim?
Sebze ve meyve tüketimi hem çocuklarda hem yetişkinlerde oldukça önemli. Ancak yediğiniz besinleri nasıl ve ne kadar süreyle pişirdiğiniz de bir o kadar önem taşıyor. Peki hangi sebzeyi nasıl ve ne kadar süreyle pişirmeliyiz?
1

Brüksel lahanası
2-3 dakika kızartın.7-10 dakika buharda pişirin.5-7 dakika kaynatın.200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
2

Kuşkonmaz
5-8 dakika kızartın. 8-12 dakika buharda pişirin7-10 dakika kaynatın 200 derecede 15-20 dakika pişirin.
3

Karnabahar
Önceden haşladıysanız 7 dakika kızartmanız yeterli. Önceden haşlanmayan karnabahar için bu süre 15-20 dakika.30 dakika buharda pişirin.10-15 dakika kaynatın.180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
4

Brokoli
5-7 dakika kızartın.5-10 dakika buharda pişirin.4-8 dakika kaynatın.180 derece sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.
5

Patlıcan
Halka şeklinde kestiğiniz patlıcanları 5-7 dakika kızartın.20 dakika buharda pişirin.Büyük dilim kestiğiniz patlıcanları 20-30 dakika kaynatın.190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
6

Enginar
Rengi pembeleşinceye kadar kızartabilirsiniz.Enginarı buharda pişirmek için bütün olarak attığınızda beklemeniz gereken süre 30-40 dakika. Parçalayıp atarsanız bu süre 15-25 dakikaya iniyor.Kaynatmak için hepsini bütünüyle suya attığınızda 25-30 dakika, parçaladığınızda 15-20 dakika. Not: Parçaladığınız enginarı kaynatırken içine 1 litre su ve bir limon suyu koyun180 derece ısıtılmış fırında 60 dakika pişirebilirsiniz.
7

Bal kabağı
15 dakika kızartın.Dilimlenmiş balkabağını 20-30 dakika buharda pişirin.Dilimlenmiş balkabağını 20-30 dakika kaynatın.200 derece sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika pişirin.
8

Dolmalık biber
15 dakika kızartın.2-4 dakika buharda pişirin.3 dakika kaynatın. 15 dakika 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
9

Kabak
5-7 dakika kızartın.20-25 dakika buharda pişirin.15-20 dakika kaynatın.Dilimlediğiniz kabağı 200 derecede 20 dakika, bütün kabağı 35 dakika pişirin.
10

Mısır
Tanelerini kızartmak için ihtiyacınız olan süre, 3-5 dakika. Ancak mısır koçanını kızartmak isterseniz bu süre 30 dakika. Buharda pişirmek için 15-30 dakika, kaynatmak için 50 dakika ile 2 saat arasında süreye ihtiyacınız var.200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirebilirsiniz.
11

Tatlı patates
20-25 dakika kızartın.20-30 dakika buharda pişirin.Küp şeklinde dilimlediğiniz patatesleri 15-20 dakika kaynatabilirsiniz. Fırın için bu süre 30 dakika.
12

Fasulye
Haşlanmış fasulyeyi güveçte yapmak için 1 gün önceden suda bekletin. Ardından 2 saat haşlayın. Yine bir gün boyunca beklettiğiniz fasulyeyi 2.5-3 saatte buharda pişirebilirsiniz.Kaynatarak yapmak için harcamanız gereken süre eğer önceden suda bekletmediyseniz 4-5 saat. Beklettiğiniz fasulyeyi ise, 40-80 dakika arasında kaynatabilirsiniz. Önceden suda beklettiğiniz fasulyeyi 150 derecede 1 saatte de pişirebilirsiniz.
13

Havuç
Daire şeklinde kestiğiniz havuçları 4-6 dakika arasında kızartabilirsiniz.Buharda pişirmek için ise, 10-13 dakika arasında beklemeniz gerekiyor.Dilimlediğiniz havucu 8-10 dakika kaynatabilirsiniz. Havucu bütün olarak atarsanız bu süre 20-30 dakika arasında. Havucu daha büyük dilimlerle rosto şeklinde de yapabilirsiniz. Bunun için harcamanız gereken süre; 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika.
14
