1 bardak şeker 6 bardak su 5 limon 2 adet dondurulmuş portakal Nane Yapılışı: Portakalları kışın en güzel zamanında doğrayıp poşetleyip donduruyorum. Ama gün içinde 3-4 saat bekletip de kullanabilirsiniz. Bir bardak şekeri ve 5 limonun suyunu az su ile iyice karıştırıyoruz. Şeker eriyince kalan suyu ilave ediyoruz. Portakalları katıp tekrar karıştırıyoruz. Nane ve buz ile sunuyoruz. 1 su bardagi buğday Nar Maydanoz Nane Taze soğan Ceviz Limon Zeytinyağı Tuz Yapılışı: Buğday akşamdan ıslatılır. Sabah bol suda güzelce yıkanır. 20-25 dakika yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede haşlanır. Süzgeçte süzülür ve soğuması beklenir. Diğer malzemeler istenilen ölçüde katılarak karıştırılır. 3 adet fileto mezgit (yarım) 1 adet domates 1 limon 1 kaşık zeytinyağı Birkaç defne yaprağı 1 adet çarliston biber Tuz, karabiber Yapılışı: Mezgiti fileto da yaptırabilirsiniz, dondurulmuş da kullanabilirsiniz. Yayvan bir tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış biberler ve domatesler konup cevrilir. Yarım limon suyu, tuz, defne yapragi ilave edilir. Özdeşleşmesi sağlanır. 1 fincan kadar su ilave edip 3 adet fileto balık konur. 15-20 dakika kısık ateşte buharında pişirilir. İndirilince karabiberi ekilir; roka, limon ve domates ile sunulur. 6-7 adet kedidili bisküvisi 1 adet nar Yarım su bardağı toz şeker 500 ml. Süt 1 yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Yapılışı: Kedidilleri bir kaç parçaya bölünüp kadehlere konur. Aralarına nar taneleri atılır. Üzerine süt, şeker, un ve yumurta sarısı karışımlı muhallebisi dökülür. Kalan narlar üzerine serpiştirilir. Soğuk servis edilir. 1 su bardağı Hindistan cevizi 1/2 su bardagı çekilmiş ceviz içi 1/2 su bardağı kuru yaban mersini 1 su bardağı rondoda çekilmiş yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 paket kabartma tozu 3 yemek kasigi bal 4 yemek kasigi su Yapılışı: Tüm malzemeler bir kapta eldivenle yoğurulur. Şekil verilerek 180 derecede 15-20 dakika pişirilir. 1 su bardağı maş fasulyesi 1 su bardağı nar 1 çay bardağı mısır 2 adet kornişon turşu 3-4 adet taze soğan Maydanoz, dereotu Biraz taze nane Zeytinyağı Limon (ya da nar ekşisi) Tuz Yapılışı: Geceden maş fasulyesi ıslanır. Sabah tencerede 10-15 dakika haşlanır. Kaynarken oluşan köpükler ara sıra alınır. Yumuşayınca ocaktan indirilip süzülür. Yeşillikler ve malzemeler doğranıp ilave edilir. Zeytinyağı limon ve tuz sosu dökülüp karıştırılır. 1 kg. Lahana 1,5 su bard. Üzüm sirkesi 1 su bard. Su 1 yemek kasığı limon suyu 2 tatlı kaşığı kaya tuzu Yapılışı: Lahanayı ince ince kıyın. Tuzunu serpin ve 2/3 dakika eldivenle ovalayın. Sonra kavanozlara sıkı sıkı doldurun. Ayrı bir kapta sirkeyi, suyu ve limon suyunu karıştırıp, üzerine dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 4/5 gün güneş almayan yerde bekletip açtıktan sonra 15 gün buzdolabında tutmak şartıyla kullanabilirsiniz. 3 yumurta 3 fincan şeker 3 fincan un 3 elma Yapılışı: Yumurtaların sarıları ve akları ayrı kaplarda mikser ile çırpılır. Birleştirip tekrar çırpılır ve şeker ilave edilir. Iyice eridikten sonra un katılır. El çırpıcısı ile daha az karıştırılır. Bu arada elmaların kabukları soyulur, ince ince dilimlenir. Kalıba fırın kağıdı konup elmalar boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Üzerine kek harcı dökülür. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 25/30 dakika pişirilir. Soğuyunca düz bir tabağa ters çevrilir. Üzerindeki kağıt yavaşça çekilerek alınır. 1 yumurta Yarım paket tereyağı 7 fincan un Az limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya 2 fincan pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Üzeri için fındık Şerbeti: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Yapılışı: Önce şerbet hazırlanıp ılınmaya bırakılır. Malzemelerin hepsi yoğurulur. Şekil verilerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine ılık şerbet dökülür. 400 gr. kültür mantarı Bir kac dilim taze kaşar peyniri Az tereyağı Tuz ve karabiber Yapılışı: Mantarlar çabucak kararmadan yıkanır. Sap kısımları çıkarılır. Tuz ve karabiber ekilir. Oyuk yerine nohut kadar tereyağı konur. Fırın kağıdı serili tepsiye çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Yumuşayan mantarlar fırından çıkarılıp kaşarları konur ve tekrar fırında peynir eriyene kadar 5 dakika tutulur.