Günün menüsü: 18 Mart
Günün menüsünde bugün: Et haşlama, cacık, keşkek ve elmalı kurabiye.
1

Et haşlama malzemeleri:
Yarım kilo kuşbaşı et1 kaşık sıvıyağ2 patates1 soğan5 havuç8 arpacık soğan8 diş sarımsakTuz, pul biberEt haşlama yapılışı:Patates, kuru soğan ve havucu küp küp doğrayın.Eti tencereye alıp altını yakın. Suyunu salıp çekince soğanları 1 kaşık yağ ile beraber ekleyin. Havuç, patates ve arpacık soğanı da ekleyip kavurun. Pul biber, tuz ve sarımsakları ilave ettikten sonra üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, pişmeye bırakın.
2

Cacık malzemeleri:
2 salatalık2 bardak yoğurt2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuzSuNaneCacık yapılışı:Salatalıkları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Yoğurdu, tuzu ve rendelediğiniz sarımsağı koyup su ilave ederek karıştırın. Kuru nane ya da taze nane yaprağıyla süsleyin.
3

Keşkek malzemeleri:
Yarım kilo yarma1 tavukTereyağıTuzKeşkek hazırlanışı:Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Haşlanmış tavuğu didikleyip suyla haşlanan buğdayın içine ekleyin. Sürekli karıştırarak 30 dakika pişirin. Üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis edin.
4
