Günün menüsü: 17 Mart
17 Mart günün menüsünde: Mahluta çorbası, piyaz, ev mantısı ve şambali tatlısı.
1

Mahluta çorbası malzemeleri:
1 kase kırmızı mercimek1 çay bardağı pirinç1 soğan1 kaşık tereyağı1 kaşık biber salçasıKarabiber, kimyon, tuzSuMahluta çorbası yapılışı:Mercimekle pirinci ıslatın, süzün. Çorba suyuyla beraber tencereye alıp pişirmeye başlatın. Ayrı bir tavada ince ince kıydığınız soğanları tereyağında kavurun. Salça, kimyon, karabiber ekleyip karıştırın. Karıştırarak tencereye ilave edin.
2

Piyaz malzemeleri:
1,5 bardak haşlanmış kuru fasulye1 büyük boy soğan10 dal maydanoz5 kaşık sıvıyağYarım limon suyu1 tatlı kaşığı sumakTuzPiyaz yapılışı:Soğanları halka halka doğrayın. Maydanozları kıyın. Geniş kasede fasulyeyle birlikte karıştırıp üzerine yağ, limon suyu, sumak ve tuz ekleyip biraz daha karışıtın.
3

Ev mantısı malzemeleri:
1 yumurta2 bardak ılık suTuzUnİç harcı için:Yarım kilo kıyma2 soğanKarabiber, pulbiber, tuzSosu için:YoğurtSarımsakSıvıyağDomates salçasıPulbiberEv mantısı yapılışı:Yumurta, un ve tuzu bir yoğurma kabına alın. Ilık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elde ettiğiniz sert hamuru 3 bezeye ayırdıktan sonra üzerini bezle örtün. İç harcı için soğanı rendeleyip kıyma ve baharatlarla yoğurun. Bezeleri yoğurup açtıktan sonra küçük kareler kesip içlerine harçtan doldurup kapatın. Derin bir tencerede kaynattığınız suya biraz tuz atıp mantıları haşlayın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ve salçalı biberli yağla süsleyerek servis edin.
4
