Malzemeler 1 kilogram un 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 250 gram süzme yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı Süslemek için istediğiniz kadar ceviz Sironun yapılışı Derin bir kap içerisine bir miktar su konulur. Un, tuz ve su karışımı ile yufka yapılır. Yufkalar 2 parmak genişliğinde şerit halinde kesilir. Kesilen yufkalar katlanarak kurutulur. Kurutulduktan sonra düz tepsiye yan yana dizilir. Diğer taraftan süzme yoğurt su ile ezilir, ateşte ısınıncaya kadar ısıtılır. Kaynatmamanız gerekmektedir. Bu karışım sironun üzerine dökülür. Daha sonra tavada eritilen tereyağı da sironun üzerine dökülerek ceviz ile servis edilir. Malzemeler 1,5 su bardağı yarma buğday (gendim) 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı mısır yarması 1 kilo yoğurt Bir tutam dereotu 1 tatlı kaşığı tuz Gendime çorbasının yapılışı Gendime, fasulye ve mısır yarması bir gün önceden suda bekletilir.. Yoğurt hariç malzemenin hepsi üzerine çıkacak kadar su konulup pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Yoğurt üstünde gezdirilir. Dereotu ile süslenerek servis edilir. Malzemeler 40 gram yarısı yaş maya 4 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı dut pekmezi Lalanganın yapılışı Yağ hariç tüm malzemeler karıştırılır. Sulu bir hamur elde edilir ve 10 dakika mayalanması için beklenir. Teflon tavayı iyice kızdırıp fırça ile yağ sürülür. Kaşıkla hamurdan alınıp tavaya yan yana dökülür. Hafif kızartılır. Altı çevrilir kızartılır. Servis tabağına alınır. Üzerine pekmez dökülerek servis edilir. Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 2 kaşık yoğurt Tereyağı 1 tatlı kaşığı sirke 1 tutam tuz Nişasta Şeker Yarım çay bardağı sıvıyağ Alabildiği kadar un Ceviz Burma tatlısının yapılışı Bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılıp, mısır nişastası ve un karşımı ile yufkalar açılır. Yufkanın içerisine bolca ceviz serilip, oklavaya sarılarak burulup, tepsiye dizilir. Hamurun tamamı bu şekilde açılıp, tepsiye yerleştirilir. Bir gün bekletilip, 300 gr. Tereyağı ile 1 çay bardağı sıvı yağ eritilip sıcak sıcak burmaların üzerine gezdirilip fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra daha önce hazırlanıp soğutulmuş şerbet burmaların üzerine dökülür. Kaynak: gumushane.gov.tr