Giresun yöresel yemek tarifleri
Her ilin kendine ait yöresel lezzetleri bulunmakta. Giresun ili de bu illerin en önemlilerinden… Sebze yemeklerinden et yemeklerine kadar birçok enfes lezzetlere sahip.
1

Giresun’a ait diğer yöresel lezzetleri sizler için araştırıp bir araya getirdik.İşte Giresun iline ait nefis yöresel lezzetler ve tarifleri…
Isırgan yağlaşı tarifi Isırganın tam zamanı hatta geçiyor bile. Isırgan vücudumuza sayısız faydasıyla biliniyor ve hatta kansere karşı birebir olduğu söyleniyor. Dolayısıyla ısırgan yağlaşı hem sizi hastalıklardan koruyacak hem de damak tadınızı şenlendirecek.Isırgan yağlaşı malzemeleri:-3 bardak un-1 demet taze ısırgan-6 diş sarımsak -1 bardak süt-5 sap taze nane-Üzeri için; bir çorba kaşığı tereyağı ve isteğe göre pulbiber
2

Isırgan yağlaşı yapılışı:
İlk olarak elinize eldiven giyerek tarife ısırganları yıkayarak başlayın. Daha sonra bir tencerede suyu kaynatarak içerisine ısırganları ilave edin ve haşlayın. Haşlanan ısırganları soğuması için derin bir kabın içerisine alın ve soğutun. Soğuduktan sonra ısırganları blender’den geçirin.Tencerenin içerisine su, püre haline gelmiş ısırgan, sarımsak, tuz ve nane ekleyerek son olarak unu boşaltın. Kısık ateşte kaynamaya başladığında içerisine süt ekleyin ve ocaktan alın. Son olarak servis tabağına boşaltıp üzerine eritilmiş tereyağını ve pul biberi ekleyebilirsiniz.
3

Etli karalâhana sarması tarifi...
Etli karalâhana, Giresun yöresinin en meşhur yemekleri listesinde neredeyse ilk sırada yer almakta. Etli karalâhana sarmasının yapımı biraz zahmetli olsa da pişirip yedikten sonra bütün yorgunluğunuzu unutacaksınız.Etli karalâhana sarması malzemeleri-2 öbek lahana -2 su bardağı pirinç-3 tane kuru soğan-250 gr kıyma-1 çorba kaşığı salça -Karabiber, tuz, kuru nane -5 çorba kaşığı sıvıyağ
4

Etli karalâhana sarması yapılışı
Tencerenin yarısına kadar su dökün ve içerisine tuzda ekleyip kaynamaya bırakın.Lahanalarını kaynayan suya attıktan sonra 6 sn haşlayın. Haşlanan lahanaları kevgir yardımıyla süzün. Sarma harcı için bardağı pirinci yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın kalan iç malzemeyi ekleyip karıştırın. Lahanaların damarlarını ve saplarını bıçakla keserek alın. Her yaprak dilimine iç malzemeden koyun ve sarın.Tencereye yırtık lahana yapraklarını serin. Sarmaları tencereye yerleştirip üzerine tabak kapatın. 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve dolmalarla bir boy su ekleyin.Sarmaları önce yüksek ateşte sonrada kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
5

Sakarca mücveri tarifi...
Sakarca mücveri yapımı kolay ve özellikle çay saatlerinizi lezzetlendirecek oldukça lezzetli ve bir o kadar da pratik bir tarif.Sakarca mücveri malzemeleri -1 kg. sakarca bitkisi-1 kahve fincanı mısır unu -2 tane yumurta-Tuz ve sıvıyağ
6
