- 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 3 patates - Tuz ve biber - Tereyağı - Kekik - Yarım su bardağı tavuk suyu 1- Önce patateslerin köşelerini kesin. 2- Sonrasında patateslerin kabuklarını soyun. Ancak bunu patates dik konumdayken yapın. 3- Patatesleri şekildeki gibi kestikten sonra şimdi de yarıya bölün. 4- Daha sonra patatesleri 5dk haşlayın. 5- Beş dakikanın ardından patatesleri kâğıt havlunun üstüne koyun. 6- Önce tavada yağı kızdırın. Kızdıktan sonra ocağın derecesini düşürüp patatesleri koyun. 7- Biraz tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri altları piştiğinde çevirin. 8- Şimdi yağı dökün ve tavaya tereyağı ekleyin. Daha sonra kekik ve istediğiniz baharatlardan ekleyin. 9- Hazırlamış olduğunuz tavuk suyunu tavaya dökün. Sapsız tavanızı fırında 220 derecede 30 dakika boyunca pişirin. Patatesleriniz hazır.