Hem zengin kalsiyum, vitamin içeriği hem lezzeti sevilen kahvaltılıklar tahtına oturtuyor kaşar peynirini. Peki ama aldığınız kaşar peynirinin taze olup olmadığını anlayabiliyor musunuz? Gerçek kaşarın ham maddesi peynir değil süttür. Bu yüzden de taze kaşar seçerken sert yapıda, süt tadında ve sarımsı renkte olmasına dikkat etmek gerek. Üstelik kaşarın kendine has birde kokusu olması gerekir. Koyu sarı veya kahverengiye dönük, yumuşak yapılı ve margarin gibi kesildiğinde bıçağa yapışan kaşar peynirleri ise kalitesiz ve katkı madde içeren kaşar peynirleridir. Bütün bu vermiş olduğumuz yöntemleri denemenize rağmen kaşardan emin olamıyorsanız geriye tek bir çözüm kalıyor. Aldığınız kaşardan bir dilim kesin ve çakmak ile yakmaya çalışın. Eğer kaşar yanıyorsa aldığınız kaşar kesinlikle sahtedir, emin olabilirsiniz.