Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilen Gaziantep'te, yeni tip coronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle İl Hıfzıssıha Kurulu kararıyla bir dizi yeni tedbir alındı. Bu kapsamda kentteki pide fırınlarında vatandaşların tepsi yemekleri gibi ürünleri pişirtmesinin yoğunluk oluşturarak salgının bulaşma riskini artırması nedeniyle, bu faaliyetler Ramazan Bayramı'nı sonuna kadar yasaklandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, yaptığı açıklamada, yeni karar kapsamında fırınlarda belirtilen süre içerisinde tepsi yemeklerinin pişirilmeyeceğini açıkladı. Tepsi yemeklerinin yanı sıra lahmacun, börek ve kahke gibi ürünlerin de pişirilemeyeceğini kaydetti. Karayılan, fırınların sadece ekmek üretimi gerçekleştirebileceğini aktardı. İftardan 2 saat önce ekmek üretiminin de durdurularak, fırınların sadece gün içerisinde ürettikleri ekmekleri satabileceklerini bildirdi. Eşsiz yemekleri ve zengin mutfağıyla ramazanın yaşandığı kentte, iftar saatine doğru tava gibi tepsi yemekleri kolaylıkla pişirilip vatandaşlara ulaşıyordu. Kebaptan lahmacuna, pilav, nohut, kuru fasulye gibi ev yemeklerinden dolma ve güvece kadar birçok lezzet de, taş fırınlarda piştikten sonra sofralara gidiyordu. İftar saatinde yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle fırınlarda zor anlar yaşanırken, piştikten sonra tezgahta bekleyen onlarca çeşit yemek ise iştahları kabartıyordu. Akşam ezanının okunmasına yakın tezgahtaki yemeklerini alan vatandaşlar, daha sonra yine kente özgü tırnaklı ekmekleri aldıktan sonra evlerinin yolunu tutuyordu.